Външната среда и съвременният начин на живот са виновни за 80% от стареенето. Как да спрем процеса?

С развитието на козметиката и грижата за кожата през последните години хиалуроновата киселина се доказа като една от ключовите съставки в козметиката против стареене.

Това, което прави хиалуроновата киселина толкова ефективна, е свойството й да задържа водата в кожата, хидратирайки я и активирайки производството на колаген и еластин. Освен това тя отвежда хранителните вещества до клетките на кожата и стимулира тяхната регенерация – още един фактор, който я прави задължително попълнение в рутината на всяка жена, която иска да предотврати появата на признаците на стареене.

Затова и от Vichy създадоха новия си продукт с фокус именно върху съставката. В новия им серум за лице и околоочен контур Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler се съдържа 1,5% чиста хиалуронова киселина.

Заедно с другата ключова съставка, витамин Cg, който има противовъзпалителен ефект, новият продукт от емблематичната марка за грижа за кожата, обещава по-добра хидратация и превенция на бръчките.

И по-точно – намаляване им с до 47% за шест седмици и минимизиране на фините линии с до 60%, както доказаха след клинично проучване, проведено сред 53 жени.

Заедно с това серумът помага да се справим с вредите от околната среда и съвременния начин на живот, като компенсира 100% от дневната загуба на хиалуронова киселина.

Продуктът ни позволява да се погрижим едновременно за кожата на лицето и за околоочния контур. Формулата е потвърдена с клинично проучване върху чувствителна кожа и тествана под контрола на дерматолози и офталмолози.

Иновативният серум против стареене на Vichy се предлага в елегантна прозрачна опаковка с прецизен апликатор, който прави нанасянето върху кожата още по-лесно. Прилагайте всяка сутрин преди крема за лице – 2-3 капки серум, които предварително трябва да втриете върху дланта си, след което с върха на пръстите нанесете върху почистеното и подсушено лице и разнесете. Може да се използва и като основа за грим.

Новият продукт на Vichy ще бъде наличен в аптеките от февруари.