Вълшебната маска, на която звездите разчитат преди червения килим

Визията на Ема Стоун от наградите “Златен Глобус” успя да очарова всички, особено що се отнася до нежния й грим, който прекрасно допълваше цялостното приказно усещане на стайлинга й. 

Но за да бъде неотразима на един от най-големите червени килими в годината, актрисата разчита на един хитър трик – маска за устни, нанесена непосредствено преди събитието. Ако продуктът ви се струва странен, определено не сте единствените! Гримьорът Рейчъл Гудуин, отговорна за някои от най-запомнящите се грим визии на Стоун, сподели кадър, на който виждаме как актрисата се приготвя за “Глобусите” с нанесена върху устните си маска. “Някои казват, че красотата е болка, други – че е просто смешна”, пише под забавната снимка Рейчъл.

Смешна или не, терапията за устни определено има ефект, както се убедихме всички, виждайки Ема да дефилира по червения килим по-късно. За да подчертае красотата на актрисата, Гудуин използва грим в розови тонове, допълнен с красиви сребърни сенки с блестящи частици, нанесени във вътрешния ъгъл и по ръба на клепача. Върху устните нанася червило в розово с кадифен фишиш.

Маските за устни са новият продукт на корейската козметична индустрия, който скоростно набира популярност в социалните мрежи. Звездите също са им почитатели, като освен Ема, Ким Кардашиян също сподели с последователите си снимка, на която позира с няколко маски, включително и такава за устни.

Макар да са дело на различни марки, обикновено този тип терапии са предназначени да се погрижат за сухи и напукани устни. Те не само хидратират, но и придават малко повече обем, отколкото обикновения балсам или глос биха могли. Едни от най-популярните са на KNC Beauty, като пакет от 5 маски струва 25 долара. Те съдържат в себе си розово масло, екстракт от череша и витамин Е. Тези съставки подхранват кожата, а най-накрая колагенът се грижи за тяхната плъстност и обем. Маската действа и като основа, затова червилото или гланц, нанесени след нея, са доста по-трайни.