В райските градини

Natural Cosmetics създава луксозната серия грижа за кожата Argan & Macadamia с чудотворно действие, като съчетава двете най-ценни и най-полезни масла в света – масло от макадамия и арганово масло. Още от древността те са известни със своите терапевтични действия, както за кожата така и за косата.

Течно злато от дървото на живота

Аргановото дърво расте само в югозападната част на страната в покрайнините на Сахара и мароканските бербери от векове го наричат „дърво на живота“, защото строят колибите си от неговите клони, от стволовете правят мебели, с листата хранят козите, а от плодовете му добиват масло и лекарства. Поколения берберски жени събират скъпоценните плодове, разбиват ги с камъни, сушат ги на слънце, препичат ги в пещ и ги мелят в каменна мелница. От брашното, смесено с вода, изстискват маслото. Според хрониките аргановото масло започва да се изнася в VIII век и още тогава е изключително скъпа стока. Процесите на добиване и преработване са били и си остават ръчни и много трудоемки. За получаване на 1 литър масло трябва да се преработят до 80 кг плодове. Днес аргановото масло е популярно в цял свят като хранителна добавка или съставка в козметичната индустрия. То е богато на токофероли, керотеноиди и ненаситени мастни киселини. Маслото овлажнява косата по цялата дължина, предотвратява накъсването на краищата, укрепва корените, връща еластичността, мекотата и блясъка на косата.

Австралийски кралски орех

Макадамията е ядка, която прилича на орех, но вкусът й наподобява на този на лешника. Растението се разпространява естествено в Австралия и Южна Африка и носи името на шотландския химик Джон Макадам, култивирал диворастящото дърво. Австралийските аборигени познават от хилядолетия дървото с вечнозелени листа, с около 20 метра височина, като плодовете му се събират при падане на земята. В ядките от макадамия се съдържат около 9% протеини, 9% въглехидрати, 2% фибри, минералите салий, желязо, селен и фосфор, витамините В и РР и много други ценни хранителни вещества. Това е най-високо калоричната ядка, която е носител на множество полезни свойства. В маслото от макадамия се съдържа мононенаситена палмитолеинова киселина, която не присъства в никое друго растително масло. Характерното за тази киселина е, че се съдържа в човешката кожа, а наличието й е фактор за поддържане на младостта на епидермиса. С възрастта обаче количеството й в кожата намалява. Поради това маслото от макадамия, което и със силно антиоксидантно действие, защитава клетъчната мембрана и намалява ефекта на стареене. Маслото няма мирис, усвоява се бързо от епидермиса, позволява на кожата да диша свободно и не пречи на влагообмена. Притежава мощни омекотяващи свойства, които осигуряват оптимален водно-мастен баланс и еластичност на кожата.

Дар за всеки

Ексклузивната комбинация от масло от арган и макадамия съживява и преобразява дори и най-сухата  и увредена кожа и коса. Събрани заедно те са изключително богати на омега 7, 5, 3 и 9 мастни киселини, които са сходни да състава на кожата, благодарение на което маслата се усвояват лесно и проникват в дълбочина. 100% Bio маслата Argan & Macadamia са концентрирани природни вълшебства, които ще ни омаят с леката си текстура и ефирен аромат. Серията е с доказан anti-age ефект, като действа обновяващо и моделиращо върху контура на лицето. Продуктите от серията са перфектна комбинация за ежедневна луксозна грижа, като предпазват кожата от нежелани агенти както през деня, така и през нощта.

Сухото масло за лице, тяло и коса Argan & Macadamia е мултифункционално, като подхранва, предпазва и е с ясно изразен детоксикиращ ефект. Само капка от него върху кожата или връхчетата на косата създава кошмирено мек и сияен вид. Абсорбира се бързо и не оставя мазни следи.

Органичният серум с лифтинг ефект Argan & Macadamia заглажда фините линии и тонизира кожата. Повдига и оформя контура на лицето, подхранва и възстановява, като придава деликатен сатенен завършек.

Дневният натурален крем Argan & Macadamia регенерира, хидратира, омекотява и хидратира нормалана и склонна към изсушаване кожа. Кремът възстановява естествения липиден слой, запазва гладкостта и еластичността на кожата.

Нощният натурален крем Argan & Macadamia регенерира и подхранва, стимулира синтеза на колаген и забавя процеса на стареене. Текстурата е плътна и наситена и подпомага основните възстановяващи процеси  по време на сън.