Умна козметика за лице от Clarins

Представяте ли си да имате силата да контролирате  възрастта си?! Има начин това да се случи – нарича се умна козметика. Новите технологии и зелената козметика си подадоха ръка и резултатът е новият Double Serum от Clarins.

Веднага си задаваме въпроса: дали е толкова добър, колкото и преди? От лансирането си през 1985 г до днес Double Serum се превърна в иконичен продукт против бръчки. Днес експертите от Clarins лансират 8-мо поколение на този anti-age серум.

Какво е новото?

Действието на новия серум е насочено към 5 жизненоважни функции на кожата (регенерация, оксигениране, подхранване, хидратация и защита), за да я поддържа млада и здрава, независимо от нейния вид и възраст.

Формулата

Двойната серумна формула продължава да използва уникалните възможности на хидрофазата (водата) и липидната фаза (маслото) и същите 20 мощни растителни екстракта, които се съдържат в оригиналната формула. Резултатът е комбинирано действие срещу стареене и уникална чувствена текстура.

Две трети от формулата съдържат водноразтворими съставки, а останалата една трета е на основата на мазнини. Това съотношение е подобно на структурата на хидролипидния филм. Това е причината Double Serum да се абсорбира толкова бързо и лесно от кожата.

Тази нова формула отива дори по-далеч: звездната съставка – екстракт от куркума – е с висока концентрация на турмерон и е избрана, заради способността си да подобрява клетъчната комуникация.

Флаконът – технологичен „бисер“

Новата и елегантна форма на флакона всъщност е иновативен технологичен подвиг. Уникална система с двойна помпа – контейнерът, съдържащ мастноразтворимата формула се намира вътре в контейнера, съдържащ водноразтворимата формула. Двете формули на новия Double Serum се смесват едва при нанасяне. Допълнително улеснение е дозирането според нуждите на кожата – през зимата по-голямо количество, а през лятото – по-малко.

Ефектът е потвърден от 350 жени от различна възраст, с различна кожа и различна етническа принадлежност – до няколко седмици бръчките видимо се заглаждат, а тенът на кожата свети.