Цветна линия върху клепачите

Сезонът на яркия грим е тук – сега е моментът за цветни експерименти .

Дори и верните на класическия грим имат пълната свобода и шанс да променят нещо в бюти рутината си. Разнообразието от цветни очни линии е акцент на лятото. Те са идеални за горещите летни партита и дълги дни – не се разтичат и носят настроение.

Лека или плътна цветна линия по клепача – това е единственият детайл, способен да добави цвят в лицето ви. Може да я нанесете с помощта на молив или на течна очна линия.

Петя Петкова, трейнърът за България на Parfums Christian Dior – грижа за кожата, аромати и грим, ни дава ефективни съвети как да нанасяте цветната очна линия, за да бъде тя перфектна. В нейния профил в Instagram тя споделя всеки ден съвети за различни козметични продукти и трикове за нанасянето им.

Ако искате да си поиграете малко повече, може от вътрешната страна на клепача да започнете с по-светъл цвят, например жълт или светлосин, а към средата на окото да прелеете и да продължите с изтеглянето на „опашката“ с по-тъмен цвят – например кафяво след жълтото или тъмно синьо след светло синьото.

Снимка: Dior

5 задължителни бюти покупки за лятото

  1. Най-важното нещо, когато нанасяте очна линия: за да се получи добър резултат, ръката ви трябва да е стабилна и да не виси във въздуха, винаги трябва да имате опора. Подпрете лакътя си на тоалетката/масата, може даже с малкия пръст на ръката да се подпрете лекичко на лицето, за да се уверите, че имате стабилна основа.
  2. Не опъвайте кожата около очите в опит да улесните нанасянето, защото след това като я отпуснете, това, което сте изписали ще придобие съвсем различна форма.
  3. И трети трик е най-добре да започнете нанасянето на отворено око, така най-добре можете да прецените как ще изглежда гримът. Маркирате първо къде и каква искате да бъде „опашката“ на очната линия, а за да прецените най-добре нейния ъгъл, правилото е много лесно – тя трябва да бъде като естествено продължение на долния ви клепач.“

Gym Skyn е модерният грим за лятото