Сияйна пролет с грим колекцията на Clarins

Пролетно-лятната грим колекция на Clarins Opalescence е игра на светлината за разкошен, свеж и озарен вид.

Няма да сгрешим, ако определим тази колекция като сияйна. Има нещо очарователно в дискретния блясък и щедрите нюанси, което примамва да опитаме грима.

За мигновено озаряване започнете с базата Instant Light Radiance Boosting Complexion Base. С нова, подобрена формула базата е мини иновация, която комбинира грим (тушира несъвършенствата) и грижа за кожата.

Може да я използвате по три начина – самостоятелно за лек цвят и сияйност; да я смесите с фон дьо тена си за блясък или да я използвате като основа за подсилване на фон дьо тена. Нюансите са три. Rose е за истинския блясък на кожата, докато Champagne иPeach имат повече цветни пигменти, което ги прави подходящи заизравняване на тена и прикриване на несъвършенствата.


Звездата в колекцията е Opalescence Face & Blush Powder.
Само с едно докосване на четката тенът е озарен и сияен. Златната опаковка, емблематична за марката, сега е с преливащи зелени и лилави нюанси, които превръщат пудрата в кокетно малко бижу, което трябва да имате в дамската си чанта. 

Изненадата обаче се крие вътре. Имате на разположение три нюанса в хармоничен микс – бледо прасковено за озаряване, светлокафяво за контуриране, и няколко коралови точки за бузите. Смесете или използвайте отделно, изборът е ваш.


В грим колекцията на Clarins се завръща кремообразният руж
, който може да използвате и за устните си. В три наситени нюанса и обогатен с цветни восъци от роза, мимоза, жожоба и слънчоглед. Тесктурата е страхотна и ако досега сте отбягвали кремообразните продукти заради притеснения, че ще нанесете твърде много, с Clarins Multi-Blush няма да имате подобен проблем. Блендирането е леко и удобно.

Нюансите са четири. Peach е цветът на добре узрялата праскова и придава нежна деликатност на съвършения тен. Candy е една идея по-розов, както предполага и името, не е толкова ярък, но придава на бузите младежко, свежо докосване. Grenadine е наситено коралово, което ще подхожда чудесно на по-тъмна кожа. Ако познавате нюанса на Multi-Blush Lychee, новият Rosewood е негова реплика – с розов оттенък за по-деликатно присъствие върху кожата.

Особено ни допаднаха червилата Jolie Rouge Brillant Sheer Lipstick – симпатичен микс от розови тонове с кристален блясък. Меки и с глоси усещане червилата са едновременно страхотен начин за бляскав акцент върху устните и подхранване за нежната им кожа.

Ако пък предпочитате глосове, ще ви зарадват глосовете Gloss Prodige – в нежно коралово и прозрачен за натурален вид.

Романтична визия ще постигнете със сенки в розово и сиво, очна линия в цвят слива и перлено-бял завършек, благодарение на познатата палитра с минерални сенки Eye Quartet Mineral Palette.

Почитателките на опушения грим могат да опитат нова смела визия с единичните минерални сенки Smoky Plum.

Финален щрих за неустоима визия – дълги мигли, благодарение на Instant Definition Mascara.

Свежа и интригуваща, новата грим колекция на Clarins е поредното изкушение, което да опитаме в пролетните си визии.

Ани Софрониева

5 + 1 идеи за страхотен пролетен маникюр