Новите червила на зимата

Розови, плътни, сочни, пълни, идеални – устните се свързват с красотата, младостта и сексапила на жената. Това повдига някои въпроси около грижата за тях и козметиката, с която ги глезим.

Естетиката на устните изисква техният контур да е симетричен и съвършен. В същото време натуралният им вид е акцент – да имат естествена пигментация и дори фини линии по тях.

5 съвета за матовото червило

Може да изглежда странно, но идеалните са тези, при които горната устна е малко по-тънка от долната. Перфектните пропорции изискват горната устна да бъде 2/3 от обема на долната и да се стесняват към външните ъгли. Когато “уловим” тези пропорции, веднага слагаме етикет “прекрасни” устни.

Съвременният идеал обаче позволява малко по-голям обем от обикновено. И именно това е причината за популярността на интервенциите за увеличаването му. Обемът обаче не е единственият критерий за привлекателност. Други важни маркери са цветът на устните, който избледнява с възрастта, здравият им вид и гладката повърхност.

Правилните стъпки към избора на перфектното телесно червило

Трикове за повече обем
Не ви ли се е искало да имате по-обемни и плътни устни само за една вечер, но не и завинаги? В такива моменти най-верният помощник е гримът. Козметиката с ефект “увеличаване” съдържа съставки, които стимулират кожата – като капсацин (веществото, отговорно за острия вкус на чушките) и евкалиптово масло. Но тази грижа не е достатъчна. С молив за устни може да “излезете” извън контура и да “добавите” визуален обем. С бял молив може да очертаете само средата на горния контур на устните – семпъл трик за секси извивка. Освен това лек блясък върху червилото създава впечатление за обем. Но правилно подбраният нюанс червило е финалният щрих за безупречния ефект.

Ето какво да изберете:

Текст: Люба Вангелова