Нов крем на Shiseido намалява фактора на стареенето

Създаден на базата на хронобиологията, Future Solution LX Total Protective Cream намалява фактора на стареенето и подобрява качеството на кожата като спомага за регулиране на биологичния часовник на кожата.

Хронобиологията се занимава с изучаването на нашите биологични часовници. Смяната на часовите пояси, работата до късно и депресията от смяната на сезоните са сред хронобиологичните ефекти, които оказват влияние върху качеството на кожата и съответно сред тези ефекти, срещу влиянието на които учените в козметичната индустрия търсят лек.

Научният изследовател Йоко Гозу започва своето козметично изследване в полето на биотхенологията на ароматните растения. От 1986 г. насам Гозу работи с Shiseido, а фокусът на изследванията ѝ пада върху човешките хронобиологични ритми.

Учените наричат гените, които участват в биологичните часовници “часовникови гени”. Някои от гените са най-активни през деня, други – през нощта.

На базата на знанието, че стресът и умората влияят върху вида на кожата, Йоко Гозу и екипът ѝ са открили, че хронобиологията може да бъде решаващ фактор за разработване на козметични продукти, които осигуряват подходящата грижа за кожата в оптимално време.

Така д-р Гозу създава нов крем, който подпомага биологичния часовник така, че предпазва кожата от ефекта на неправилния начин на живот.

В дневния крем Future Solution LX Total Protective Cream Shiseido използват уникалната за марката съставка Skingenecell 1P, резултат от 7-годишни изследвания. Skingenecell 1P намалява фактора на стареенето Serpin B3, с което подобрява качеството на кожата.

Сега Shiseido откриват дневния защитен ген, който в комбинация със съставката Skingenecell 1P, която синхронизира гена с биологичния часовник на кожата.

Новата технология в крема увеличава естествената устойчивост на кожата срещу дневни агресори и помага за възстановяването ѝ. Японската круша Саншо, добавена в крема, подобрява функциите на кожата през дневните часове.

Future Solution LX Total Protective Cream е обогатен с екстракти от бамя, мая, звезден плод, зелен чай и гръмотрън, които придават на крема в комбинация с дневния защитен ген, мощни свойства в борбата с появата на бръчки, заглаждащ, овлажняващ и подхранващ ефект.

Няколко трика за блестяща визия
Сияйна кожа само в 9 стъпки
Четири цвята за нокти, които да опитате точно сега