#NoMakeUp: Когато кожата е красива, тя няма нужда от грим

Вече ви разказахме за тенденцията звездите да се появяват без грим както на събития, така и в профилите си в социалните мрежи като Instagram и Twitter.

За да могат да си го позволят обаче, те поставят грижата за кожата на лицето на първо място. Доти, известната гримьорка на звездите, отговорна за новия #NoMakeUp имидж на Алиша Кийс, заявява пред списание W: “Алиша редовно посещава козметичния салон, където си прави различни почистващи процедури, ходи на акопунктура, храни се здравословно и прави упражнения. Тя знае, че за да може кожата ти да изглежда страхотно отвън, трябва да ивестираш много в грижата отвътре. Всичко се свежда и до избора, който правиш по отношение на продуктите и процедурите.

Алиша Кийс на обложката на новия си албум “Here”

Ние също избираме своите най-важни и верни съюзници в грижата за красивата кожа. Ето ги и тях:

Процедурата 

Можем ли да се сдобием с изравнен тен и сияйна кожа без бръчки, с кадифена текстура, сякаш с най-нежния и покривен фон дьо тен, но без капка такъв? Отговорът е процедурата Venus Viva – терапия, която забавя стареенето, бори се с бръчките и фините линии, отстранява видимите кръвоносни съдове и неприятните зачервявания. Използвайки нанофракционна радиочестота се доставя енергия през епидермиса до дермата, като нагряването на този слой предизвиква обновяване на кожата, реконструиране на колагена и стимулиране на фибропластите. Още след първата процедура ще откриете видим резултат в зоните на шията и лицето.

Почистването 

Sensibio Gel Мoussant е измиващ гел, създаден специално за нуждите на чувствителната кожа. Освен, че остранява замърсяванията по кожата, той заключва влагата в нея, осигурявайки й до 77% повече хидратация. Формулата му успокоява раздразненията и не запушва порите, така че можете да го използване за измиване както сутрин, така и вечер. Още един плюс е фактът, че не съдържа оцветители, аромати и парабени, което го прави и хипоалергенен.

За перфектно почистена кожа, без никакви следи от грим, препоръчваме и мицеларната вода Sensibio H2O. Тя също не съдържа аромат и парабени, и е подходяща дори ако кожата ви е чувствителна. В нея няма алкохол, който да изсуши лицето, а нейните активни съставки – мицелите, възстановяват хидролипидния слой на кожата.

Тонирането 

Ако кожата ви има уморен вид, неравен тен и разширени пори, за вас е Pure Skin Tonic – комбинация от алфа и бета хидрокси киселини с нежно пилингово действие. Той деликатно премахва повърхностния слой мъртви клетки, регулира прекомерната мастна секреция, свива разширените пори и премахва черните точки.

Комплексна грижа 

Не е вярно, че мазната кожа няма нужда от допълнителна хидратация – всеки тип кожа се нуждае от такава, особено през есента и зимата. Серията DermaSpa на Dove използва технологнията Cell Moisturisers™ – ключови хидратиращи агенти извлечени от естествени семенни масла. Продуктите в нея се грижат за кожата на цялото тяло, осигурявайки й подхранване и хидратация в дълбочина. Божественият аромат пък е един малък повод да отделим по пет минути на ден, всеки ден, за да се погрижим за себе си и да си подарим малко SPA изживяване у дома.

През деня…  

А ако вашата цел е хидратацията и борбата с първите бръчки, за вас е новия гел-крем LIERAC HYDRAGENIST.  Текстурата на гел-крема е идеална за нормалните и комбинирани кожи. Това е първият продукт, който осигурява оксигенираща хидратация с уплътняващ ефект. Формулата, обогатена с витамини и минерали, е с иновативния комплекс Hydra O2, който съдържа биомиметичен кислород,  хиалуронова киселина, листа от вернония. Кожата е хидратирана и уплътнена, бръчките и фините линии са изгладени, тенът е свеж и блестящ.

За проблемната област около очите, където се появяват първите признаци на стареене, е Dioptifatigue. Нежният гел-балсам заличава признаците на умора, борейки се с тъмните кръгове и сенките, а хиалуроновата киселина в него възстановява обема на кожата и изглажда бръчките й. Кремът е подходящ и за чувствителна кожа и може да се използва ежедневно.

Новият продукт в серията Effaclar DUO(+) Unifiant, незаменима за мазната кожа, е специално създаден за момичетата, които винаги бързат. Освен, че се бори с всякакъв тип несъвършенства, зачервявания и запушени пори, той съдържа в себе си цвят, който моментално изравнява тена. Кожата остава мека и гладка, с приятно сияние, но без ефекта “маска“, така характерен дори за най-леките фон дьо тени.

… и вечер 

Серията YsthéAL на EAU THERMALE AVENE е дерматологичното анти-ейдж решение за съхраняване младежкия вид на кожата. Разработена като нощна грижа, емулсията YsthéАL не само се бори ефикасно срещу бръчките и фините линии, но избистря тена и възвръща блясъка на кожата. Подходяща е за нормална към смесена кожа, докато кремът YsthéАL е с по-богата текстура и го препоръчваме за сухата кожа. За деликатния контур около очите и устните се доверете на специално разработената грижа в гамата.

Внимание и за косата 

Косата на една жена е нейната корона и това дали ще сме красиви и уверени, с грим или без, зависи много от състоянието на нашата грива. Затова е от огромно значение освен на кожата на лицето и тялото, да отделите доза внимание и на грижата за косата. Серията Dove Regenerate Nourishment е специално разработена за суха, увредена коса без блясък. Обогатена с червени водорасли и Keratin Nutri Complex, тя действа директно върху структурата на косъма. Шампоанът елиминира признаците на увреждане, докато балсамът подхранва и заглажда повърхността на косъма. Накрая комбинацията от серум и масло възвръща блясъка и прави текстурата на косата мека и гладка.