Нежно докосване за кожата ни през зимата

Суха, лющеща се, раздразнена кожа, чувство на опънатост, което не отминава дори след нанасянето на крем – познат ли ви е този сценарий?

През зимата доста жени се сблъскват с него и той съвсем не касае единствено дамите, чиято кожа е тип суха по природа. Нормална, смесена или мазна – няма никакво значение, тъй като сухотата и раздразненията застигат всеки вид. А през студените дни, този проблем е още по-чест.

Грижата започва под душа

Обикновените сапуни и душгелове могат да бъдат много изсушаващи и допълнително да влошат състоянието на кожата през зимата. Рязката смяна от температурата навън и вкъщи/на работното място, сухият въздух от климатиците и снегът са само част от факторите, които налагат да вземем по-сериозни мерки.

А те започват с грижата под душа! Серията Atoderm се е погрижила за нея с измиващия крем и измиващото душ олио. Atoderm Crème de douche има кремообразната текстура на класически душ крем, но за разлика от обикновените продукти, е подходящ за много суха до чувствителна кожа. Силно обогатените агенти на продукта помагат на кожата да възстанови хидролипидния си слой, а активните почистващи съставки ограничават пролиферацията на микроорганизми, причиняващи изсушаването на кожата.

Олиото Atoderm Huile de douche има богата и нежна текстура, и може да се използва не само от дамите със суха кожа, но и с тези с атопична. Олиото успокоява раздразненията, а продължителното му използване предпазва от въздействието на околната среда. Благодарение на формулата си, съставена от растителни биолипиди, витамин PP и патентна Skin Barrier Therapy™, то почиства, подхранва и възстановява в дълбочина.

… и продължава след това!

След измиване е ред на грижата Atoderm Crème или Atoderm Intensive Baume. Кремът за тяло е предназначен за всекидневна употреба и не оставя лепкави и мазни следи.  Благодарение на силно обогатените си възстановяващи съставки, той засилва структурата на кожната бариера, като ограничава проникването на дразнещи елементи. Atoderm Crème задържа водата в повърхностния слой на кожата и не ѝ позволява лесно да се изпари. Intensive Baume има същото действие, с тази разлика, че може да се използва и от хора с много суха, атопична кожа и от деца. А освен това няма и аромат. 

За ръце и устни 

Серията Atoderm се грижи и за зоните от тялото, който най-често страдат от влиянието на околната среда през зимата – ръцете и устните. Кремът за ръце и нокти  Mains & Ongles идва в компактна опаковка от 50 мл, за да може да е с вас навсякъде, по всяко време. Формулата му е разработена така, че веднага да облекчи чувството на сухота, да успокои разранените зони и да ги подхрани. В допълнение към това, той възстановява нейната защитна бариера и предотвратява изсушаването в бъдеще.


За устните е хидратиращият стик Lèvres с нежен аромат на малина. Той успокоява напуканите устни и им придава мекота и еластичност. Благодарение на основната му съставка – масло от ший, стикът възстановява по биологичен път кожата на устните. А ароматът е разкошно допълнение към всичко това!