Не губете самочувствието си след 50 годишна възраст

Красотата на кожата ни е изправена пред сериозни изпитания с настъпването на менопаузата. Ето защо, лаборатории Vichy създадоха дневния Neovadiol Компенсиращ Комплекс – крем за възстановяане на кожата в периода на менопаузата.

Кремът е разработен специално за жените на възраст около 50 години, които изпитват типичните за менопаузата промени в състоянието на кожата – загуба на плътност, обем, свежест и сияйност. Една от причините за тези промени е рязкото намаляване на количеството на хормона естроген. Той не само поддържа костите здрави, но е отговорен и за синтеза на колаген и на естествената кожна бариера – себума. Точно затова, постепенното спадане на нивото на естроген (което при немалко жени започва още около 40 години), прави кожата суха, лесно дразнима и отпусната.

След 14 години проучвания и 13 патента, лаборатории Vichy имат отговор на проблема. Дневният крем Neovadiol Компенсиращ Комплекс е с повишена концентрация на молекулата PRO-XYLANE, 10 пъти повече отколкото в предишната формула на продукта. Тя въздейства върху поне три маркера, отговорни за младежкия вид на кожата: колаген I и III – източник на еластичност и плътност; синтез на глюкозаминогликани; намаляване на тъмните петна чрез въздействие върху фибробластите. Кожата е подхранена на всички нива и е видимо по-плътна и еластична. Бръчките са изпълнени, а тенът става по-свеж и сияен.

Neovadiol съдържа още глицерин, който задържа влагата в роговия слой на кожата и ефективно й помага да остане хидратирана. Кремът стимулира и естествената продукция на липиди, като подобрява защитната функция на кожата и й осигурява комфорт и еластичност.

При използването на крема, още след 4 часа се усеща подобрение в тонуса и плътността на кожата, а след два месеца употреба контурът на лицето е по-стегнат и дефиниран.

Дневният крем Neovadiol се предлага в два варианта, за нормална до смесена кожа и за суха кожа.

Едно прекрасно напомняне, че женствеността няма срок на годност и че грижата за самочувствието ни е в нашите ръце!