Най-важните помощници за хидратацията

Корейските жени са безусловните експерти в поддържане на красотата – те споделят, че в същността на бюти рутината си имат няколко стъпки (обикновено са 7 или 9) и не пропускат нито една от тях.

След тоника за лице и преди серума те нанасят лек лосион.

ВАЖНИЯТ ХИДРАТИРАЩ ЛОСИОН 

Лесно може да създадете свой ред на козметичните стъпки – изберете най-леките формули да са в началото, а най-тежките за финал. Леките воднисти текстури вместо да нанасяте с памучен тампон, може да разнасяте директно върху кожата с помощта на потупващи или притискащи движения с пръсти или с длани в посока отдолу нагоре по лицето. Или пък може да ги впръсквате.

КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРАВИ ХИДРАТИРАЩИЯТ ЛОСИОН?

Целта на хидратиращия лосион е да подготви кожата за последващата грижа. Подготовката се състои в това, че клетките на повърхностния слой на кожата се подготвят за продукта, който ще трябва да абсорбират по най-пълноценния начин.

Така лосионът поставя първата стъпка в процеса на регенериране на кожата. Той ще бъде продължен от съставките в серума или в крема. Обикновено хидратиращият лосион съдържа ултра концентирани антиоксиданти или хиалуронова киселина и носи допълнителна доза влага за кожата. С негова помощ тя се се сдобива наистина с огледален блясък.

Да удължим лятото

СЪЩНОСТТА

Ефектът от добавянето на хидратиращ лосион към бюти рутината ви може да бъде видим веднага и това е причината напоследък тази стъпка да е включена в режима за красота на все повече жени.

Голяма част от козметичните брандове лансират хидратиращият лосион като постоянен продукт в линиите. Но всички осъзнават нуждата на кожата да утоли жаждата си на всички нива и да бъде подготвена да посрещне грижата, която да може да й даде съвършения ефект, който тя заслужава. Дължим го на хидратиращия лосион.

Маска според нуждата на кожата