На какъв парфюм ухаят легендите

Малко неща говорят за една жена така, както нейното любимо ухание.

Мускусът е загадъчен и чуствен, флоралните нотки – женствени, романтични и предразполагащи. Уханието, с което една дама не се разделя, е нейният уханен подпис пред света.

Затова се запитахме – кои са парфюмите на легендарните красавици като Мерилин Монро и Грейс Кели?


Мерилин Монро си ляга с Chanel 5


Само с едно свое изречение Норма Джийн успява да превърне парфюма в легенда. През 1954 г. тя казва, че в леглото носи само няколко капки Шанел 5. И – о, чудо! – до днес легендарният парфюм на френската модна марка е символ на статус и добър вкус. 

Chanel No 5 ухае на алдехиди, бергамот, лимон, рози, момина сълза, ирис, ветивер, ванилия, сандалово дърво и пачули.

Одри Хепбърн остава вярна на English Promenade 19 


Актрисата получава парфюма English Promenade 19 на Krigler като подарък в самото начало на кариерата си и го носи през цялото време, докато снима “Ваканция в Рим”. И остава вярна на аромата много след това. 

English Promenade 19 е изискан, но закачлив като самата Одри и нищо чудно, че тя открива себе си в уханието. Микс от нотки портокалови цветчета, свеж грейпфрут, бял мускус, нероли и иланг-иланг.




Грейс Кели получава собствен парфюм за сватбата си


Принцесата на Монако въплъщава представата за красота и елегантност, които не избледняват с времето. Няма нищо изненадващо в това, че дама като нея получава за сватбения си ден специално създаден, уникален аромат. 

Creed Fleurissimo Fragrance е поръчан от Принц Рение за годеницата му и съчетава нотки бергамот, тубероза, българска роза и виолетки.

Еди Седжуик съблазнява с Fracas



Музата на Анди Уорхол е дръзка жена, която не се страхува да изрази себе си с различна от масовата визия. Нейният избор на парфюм е нещо съблазнително, но не и очебийно. 

Robert Piguet Fracas Eau de Parfum ухае на тубероза, жасмин, сандалово дърво и мускус.


Даяна Рос заявява присъствието си с Angel



Ангел? По-скоро жена, която навсякъде и по всякакъв начин приковава вниманието върху себе си. Дивата Даяна Рос има впечатляваща визия и невероятно присъствие. Силният и чувствен Angel го допълва перфектно. Парфюмът на Thierry Mugler е нейна запазена марка още от самото си лансиране през 1993 г.  

Angel попада в категориите гурме/ ориенталски с нотки на тъмен шоколад, карамел, пачули, мед, ванилия, роза, жасмин, амбър и зрънца тонка.


Няколко странни неща, които не знаете за парфюмите

Достъпните грим продукти, които звездите носят на червения килим

Скарлет Йохансон и режима, с който си върна тялото