Мисията възможна: предотвратете косопада

Ако забележите върху възглавницата, сифона или четката си повече от 100 косъма дневно, помислете за по-специални грижи.

При смяна на сезоните и особено след зимните месеци, когато в храненето си не сме залягали на витамините, косопадът е често срещано явление. Дерматолозите препоръчват да сме бдителни и да следим дали падането на косата не се засилва с времето, тъй като в тези случаи е задължително да се консултирате със специалист. 

Обикновено косата преминава през две фази – процес на растеж, който продължава от 2 до 6 години, следван от фаза на почивка, която може да е с продължителност до половин година. Според специалистите процентът на страдащите от косопад жени през последните години стремглаво се увеличава заради няколко комбинирани фактора. Стресът е на първо място, следван от небалансираното хранене, климатичните промени, редовното и понякога прекалено третиране на косата, като къдрене, изправяне, боядисване, удължаване, промяна в хормоналния баланс по време на бременност или кърмене, менопауза и дори редовното приемане на противозачатъчни. 
Можете да се опитате да редуцирате част от по-горе изброените причини за косопада, но едно от най-трудните е да намалите нивото на стреса. За да помогнете на косата си веднага изберете някои от специализираните продукти, които ускоряват растежа на косъма. Повечето от продуктите удължават фазата на растеж, други събуждат заспалите корени, а трети предотвратяват падането на косата. 
Селектирахме няколко нови уплътняващи продукти, които ще регенерират косата ви, ще ѝ придат плътност и текстура. 
Красиви тайни от коафьорът на Рийз Уидърспуун
7 лесни прически за всеки ден от седмицата