Маска според нуждата на кожата

Летните дълги дни ни накараха да се огледаме за нови козметични грижовни приятели за кожата ни, които да я спасят от леките или не толкова последствия от жегата, влагата и останалите сезонни „бонуси“.

В началото на есента ще забележите не един, а няколко подобни белега по лицето си: сухота, омазнена Т-зона, раздразнена кожа на бузите, слънчеви петна и лющене. Но за всяка болка има лек. Дори 10-минутен лек, който ще върне към живот излъчването ви. Наричаме го маска за лице. Вижте кои са помощниците на здравата и щастлива кожа след лятото.

Розацея

Високите температури провокират зачервяването на кожата, а успокояването й е следващата логична стъпка. Търсете маски с успокояващ ефект – сред основните им съставки са водорасли, мед, зелен чай… За незабавен ефект може да последвате маската с кубчета лед – обтриийте кожата си в продължение на няколко секунди.

Суха кожа

Въпреки че сте ползвали слънцезащитни продукти, по кожата може да се появят лющене и свръхчувствителност. Хидратиращите маски са безценни за връщането на баланса й. В този случай нежното ексфолиране на лицето е най-добре да правите вечерта вместо сутринта, за да намалите чувствителността на кожата към слънцето. Хиалуроновата киселина е задължителна съставка в маските за суха кожа.

Овлажнете кожата си с домашен крем с мед и розова вода

Слънчеви петна

Често се появяват въпреки защитата, която сте осигурили на кожата си – причината може да бъдат освен слънцето, също и различни лекарства или храни, приемани по време на слънчевите бани. Витамин С ще помогне да върнете на кожата си естественото й сияние и да изравните тена.

Мазна кожа

Може би това е най-честият проблем след края на лятото – прекаленото отделяне на себум често провокира появата на акне или различни други възпаления по кожата, вследствие на запушените пори. Глина и активен въглен трябва да са сред водещите съставки в в маските за лице. Те трябва да имат почистващ и антибактериален ефект.

Как да се храните, за да имате красива кожа само след седмица