Лято до върха на пръстите

Ако сте от жените, които отлично жонглират с лакочистителя, памука, пилите и разделителите за пръсти, то тези няколко съвета са за вас.

В топ форма

Както фигурата, така и ноктите изискват грижа и постоянство, преди да ги покажете без капка свян на околните. Ако имат склонността да се разслояват и така да саботират издръжливостта на лака, то непременно си купете мека заглаждаща пила (Sponge Buffer) с грапавост около 240, с която да успокоявате бунта в размирните зони преди да започнете да се лакирате.

Базов лагер

Основите за нокти са като първите седем години – липсват ли, резултатите са трагични! Освен че подготвят почвата на лака, базите имат и терапевтично свойство. Тези с кератин, калций и аминокиселини ще предпазят ноктите от дехидратация и чупливост, а ако проблемът се задълбочи, е твърде вероятно да страдате от недостиг на на Витамини А и Е, цинк и желязо. Изсветляващата база с Витамин C ще върне на бял свят пожълтелите ви нокти, а ако забелязвате все повече надлъжни линии по повърхността им, започнете да пиете повече вода.

На сянка

Следобедно слънце, лек ветрец, а вие сте се изтегнали на терасата… Идеалният сценарий за чаша гъделичкащо просеко или освежаващо Мохито, нали? Идва ви да извадите цветния арсенал от лакове за нокти и да се развихрите, докато се наслаждавате на топлото време и студената напитка. По-добре, обаче, влезте вътре, ако се лакирате. Слънцето и вятърът имат коварната способност да сгъстяват лаковете при всяко вадене и връщане на четката обратно в шишенцето. Това ще се отрази както на времето за съхнене, така и на покритието върху ноктите. Лесно ще се убедите, ако привечер се наложи да обуете затворени обувки. Резултатът ще ви “изкара от тях” и тогава дори и гореспоменатите питиетата няма да успеят да ви утешат.

Минута е много

Казват, че времето е относителна величина. Не и когато се налага да се лакирате близо час, и то през 2-3 дни. Особено по време на и бездруго късата лятна отпуска. Когато купувате лакове, не подценявайте тези с надпис “бързосъхнещ” и “дълготрайно покритие” върху опаковката. Те ще са вашето скрито оръжие за масово поразяване когато времето не стига.

Обърнете внимание на топлака!

Изберете такъв, който ще изсъхне по-бързо, отколкото успеете да изброите 10 популярни острова в Европа. Лаковете за нокти на Sephora, например, са бързосъхнещи и запазват блясъка на цвета си до 5 дни-точно толкова, колкото да ви омръзне и решите да смените с нов. И тук изниква лек проблем, защото гамата включва 52 цвята (и един топ лак), а както знаем, даде ли се на една жена богат избор, нещата стават меко казано сложни. Но пък в същото време знаем и: “колкото повече, толкова повече”, ето защо няколко различни цвята, мушнати в несесера, които на всичкото отгоре са и в неустоимо сладка опаковка, никому няма да навредят. Лято е все пак! И трябва да е цветно!

Текст: Роси Димитрова, Blondfox