Красотата включва на релакс режим

Празниците са като камъчето под колата – вадят ни от рутината.

За първи път от доста седмици отделяме време за себе си, за срещи с приятели, със семейството, за мързелуване, за смях, за филми… Отговорностите минават на заден план, спим до 10:00, безпокойството е мираж, не отговаряме на мейли и не приемаме поредната доза кофеин. Имаме време да дишаме.

Да правим „нищо“ обаче също е стрес. Ако нямаме „to-do list”, тревожността се връща.

Скоро след като си починем добре два-три дни, започваме да се чувстваме напрегнати, защото сме свикнали да имаме задължения и рутина, а през празничните дни това липсва. Именно сега е моментът, да превърнем грижата за здравето и красотата в основен приоритет, над който да “работим” през почивните дни.

Безсънни нощи

Тъмни кръгове, торбички под очите, увиснали клепачи – това са само част от последствията от липсата на сън. Сега повече от всякога е моментът, в който трябва да си го осигурите – ще помогнете на концентрацията си, ще спасите фигурата си и ще балансирате метаболизма си. А на сутринта ще се погледнете с бистър поглед без сенки под очите.

Блокаж на кожата

Кожата е първият орган, който реагира моментано на празничния натиск. Акне или псориазис са състояния, които могат да се обострят, а не е изключено да се появи и косопад. Подарете си масаж, релакс край камината, оставете някой друг да готви вместо вас и вижте как стресът се топи.

Ако досега сте пренебрегвали ексфолирането, дайте глътка въздух на кожата си – изберете мек и нежен пилинг за тяло и за лице. Хидратирането е като кадифена ръкавица за всеки тип кожа. Но зимните условия налагат да го правите грамотно – избирайте козметични продукти с богати и плътни текстури на основата на масла. Така постепенно ще подарите релакса, който кожата ви заслужава.

Грим

С времето сте приели, че гримът ви е част от същността ви, нещо като ваш асистент. Той е вашият пръв помощник в борбата със стреса и безпокойството. Дайте му почивка – оставете несъвършенството да украси лицето ви. Спомнете си истинското си лице и се провокирайте да го виждтае все по-често.

Калории

Безкрайно пиршество от бисквити, сладкиши, пайове, традиционни десерти… Дръжте фронта с контролирани порции и по-малко калории. Закусвайте с протеини, за да удържите победа над вечерята. И не забравяйте за движението всеки ден – дори това да е разходка около блока, направете я.

Стресът намалява работата на имунната система с около 40%.

Стресът повишава нивата на кортизола в кръвта, което води до увеличаване на захарта и намаляване на изработката на колаген, а те провокират появата на фините бръчици по кожата. Ето как се появява опасността след празниците да видите в огледалото лицето си по-уморено отколкото преди това. Ароматерапия под душа (и след това) помага на сетивата да се отпуснат – подарете им очароветелни ухания и подхранващи текстури на козметиката за баня и за грижа за кожата след това.

Детокс за красотата след празниците

Fashion Gallery