Красотата и слънцето

Разхождаме се из града, наслаждаваме се на слънцето на някоя прекрасна тераса, лежим на шезлонг край брега на морето или до басейн в планината…

Има безкрайно много начини да усетим слънчевите лъчи върху кожата си, но за да я запазим млада и красива е важно да я защитаваме по всяко време, без това да се отразява на красотата на тена ни.

Потъмняване или стареене

Повечето от нас харесват слънчевия загар, но истината е, че всяко излагане но слънце води и до преждевременно стареене на кожата и до редица други увреждания. Затова ститици учени по света не спират да търсят и разработват иновативни продукти, които да ни осигурят перфектната слънцезащита и да ни позволят да потъмняваме безопасно. Отправяйки се към плажа задължително нанесете върху лицето си съобразен с нуждите си слънцезащитен продукт. Повечето от тях са специално разработени за чувствителна и деликатна кожа, за такава страдаща от слънчеви алергии, с акне, коригиращи бръчки или предпазващи от замърсяване. Във формулите им са включени активни активни anti-age съставки, които защитават от UVA и UVB лъчите, свободните радикали или оксидативния стрес. Повечето разчитат на минерални екрани, витамини и екстракти от растения, известни като адаптогени (които имат свойство да се адаптират към околната среда), могат да коригират епидермиса и да улеснят естествените способности на кожата да се възстановява от вредното слънчево влияние.