Перфектна кожа на път към ваканцията

Наближава приятният момент на планиране на пътуването за почивка или за приключение.

За кожата това е началото на допълнителен стрес: всеки полет поднася едно изпитание за нея във вид на сух въздух, смяна на атмосферно налягане и силно UV излъчване. Най-честите последствия от дългия полет са дехидратирана кожа и внезапни обриви. За да не развалите почивката си и да стигнете до желаната дестинация в целия си блясък, трябва да си подсигурите точните продукти в козметичния си несесер.

На първо място сложете почистващи мокри кърпички – най-сигурният начин да избегнете възпаления по кожата, е, като почистите перфектно грима си.

Следващата стъпка е хидратирането – идеална за случая е лист маска за еднократна употреба. Вариант е и хидратираща гел-маска в размер за пътуване.

Не трябва да забравяте и за зоната около очите и устните. Използвайте пачове за около очи или нанесете околоочен крем в обилно количество, като го оставите за цяла нощ. Така бързо ще изтриете следите от полета.

Сред задължителните продукти е и термалната вода или мист – допълнителната доза хидратация и минерали за кожа по всяко време е безценна.

Узнайте за още Трикове за красота по време на полет.