Как да преборим косопада?

Ежедневие за много жени е да се събудят сутрин, да спретнат косите си и да завладеят света така, както само една жена може.

Възможно е обаче, косите да са прибрани в небрежна прическа, за да прикрият тежък момент и силата на женствеността да е поставена под въпрос. Много често при хормонални проблеми косата окапва, оредява и изтънява… Тема, която е неприятна дори и за най-силната дама. Същото важи и за силния пол – окапващата коса, която при мъжете е чест признак за оплешивяване, може да нарани самочувствието и на най-лишения от суета мъж.

Съществуват обаче някои силни оръжия, които ако използваме правилно, дългата, гъста и здрава коса вече няма да бъде само мечта, а реалност.

Идентифицирайте корена на проблема

Косопадът може да бъде причинен от редица фактори, но самият феномен може да бъде обяснен доста лесно.

Косата е предразположена към падане, заради хлабавото захващане на косъма в корените: с други думи, косопадът е резултат от отслабена космена фоликула и нездрав скалп. Това означава, че когато избирате продукти против косопад, най-добре е да се фокусирате върху проблема още в корена като засилите космената луковица и подобрите състоянието на скалпа, за да стимулирате растежа на по-здрава коса!

Променете диетата си

Важно е да приемате достатъчно полезни храни, ако искате да се погрижите за косата си от корена до върха. Приемът на пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, риба и морска храна, ядки (в частност орехи) ще подпомогнат значително борбата с косопада.

Лаборатории Phytosolba обаче предлагат перфектното допълнение към добре балансираната диета – хранителната добавка Phytophanere. Съдържаща естествени вещества като бирена мая, аминокиселини, комплексни витамини от групата B, витамини Е и C, масло от семена на пореч, масло от студеноводна риба, даващо така важните Омега 3 и Омега 6, хранителната добавка подпомага заздравяването на косата, доставя достатъчно количество кератин, който е от важно значение при растежа на ноктите, придава не само здрав и сияен вид на лицето, но и заздравява скалпа.

Масажирайте косата и скалпа си

Няколко пъти седмично масажирайте скалпа с нежни, кръгообразни движения, за да стимулирате косата от корените. Това ще подобри циркулацията на скалпа и ще даде място на фоликулите да дишат, което само по себе си ще доведе до растеж на по-здрава коса.

Phyto препоръчва употребата на серум против косопад, като марката се е погрижила както за нуждите на жените (в лицето на серум Phytocyane), така и за мъжете (със серум Phytolium). Серумът Phytocyane енергизира и стимулира растежа на косъма и спира косопада. Подходящ е както за интензивна терапия, така и с козметична цел, т.е. целогодишно. Серумът работи за тонизиране на скалпа, като за това помага екстрактът от гроздово семе , а комбинацията от гинко билоба и аминокиселини стимулира растежа на косата.

Четирите патентовани съставки в серум Phytolium 4 забавят косопада и стимулират растежа на косата. Респективно тя се сгъстява и животът й се удължава. Серумът съдържа най-ценните съставки от растителния свят, за да се създаде иновативна и ефикасна формула за лечение на косопад.

Серум Phytologist 15 е подходящият избор както за мъже, така и за жени. Серумът действа едновременно върху 15 биологични фактора, които влияят върху косопада и растежа на косата.. Иновативна формула с 99% естествени съставки – екстракти от какао, байкалска скутелария, индийска тинтява, ботанически стволови клетки от глобулария, етерични масла. След тримесечно приложение на серум PHYTOLOGIST 15, клинично изследване доказва растеж на 5 942 нови косъма.

Изберете правилния шампоан

В допълнение към мултиактивната грижа против косопад, заложете на шампоан със същото действие. Най-добрият вариант е продукт без сулфати, за да избегнете допълнителните вреди върху корените.

Например, идеалното допълнение към серум Phytocyane е шампоанът от същата серия, който възстановява жизнеността на косата, придавайки и жизненост, плътност и мекота. За активна грижа със серума е добре да се използва шампоан PhytoLium, който е специално предназначен да подготви скалпа и косата за приложението на серума и по този начин да удължи ефективността му. Шампоан Phytologist15 пък стимулира корените и възстановява обема, силата и красотата на косата, умножавайки ползите на серума.

Hero SliderPopular