Как да избирате бронзант за лицето и как да го нанасяте правилно

Отдавна е ясно, че бронзантите не са продукти, за които се сещаме само през пролетта и есента.

През лятото, макар и да имаме естествен тен, с тяхна помощ можем лесно да го изравним или да му придадем блясък. А контурирането на лицето се получава наистина съвършено. Ето защо бронзиращият продукт може да остане в козметичния ви несесер през цялата година.

Коко Шанел първа е въвела слънчевия тен в модата, но днес грим директорът на Guerlain Оливие Ешодмезон казва: „Истинската лейди трябва да изглежда така, сякаш току що се е върнала от Мароко: винаги трябва да има лек загар на лицето.“  Всяка година световните козметични брандове лансират бронзиращи продукти с различен ефект – мат, златист, коралов или шоколадов оттенък. Всеки има възможност да постигне желаното.

Без повече фалове с автобронзанта

Как може да се ползва бронзанта?

Той е основен помощник в скулптурирането, контурирането, стробинга и дори за блясъйк на тялото: поставете го върху ключиците, раменете и сгъвките на лактите.

Как да го избирате правилно?

  • Търсете продукт без явни червени поднюанси и прекалено топли цветове.
  • Избирайте полупрозрачна текстура и с по-малко блясък (това ще помогне за по-естествен ефект).
  • Най-естествено изглежда този оттенък, който е най-близък до кожата ви, когато е с лек тен.
  • На маслинова кожа най-добре изглежда бронзант с оранжев оттенък.
  • За светлата кожа по-подходящи са неутрални и хладни оттенъци, които правят лицето контурирано.

Красив и безопасен тен с автобронзант

Как правилно да го нанасяте?

Просто е – бронзът е последното докосване в грима. Интензивността на нанасянето трябва да бъде пряко пропорционална на това колко ярки цветове сте използвали за устните и очите. Ако искате да имате по-силно изражение, използвайте бронзант вместо руж, както прави Дженифър Лопес. Нанесете го върху скулите, гърба на носа и под линията на растежа на косата.