Dove с нова серия продукти

Да станеш родител за пръв път е очаквано най-щастливият момент в живота на една жена. Според проучванията обаче, 89% от майките се чувстват притиснати да бъдат перфектни и това засенчва радостта от майчинството.

Затова новата серия от продукти за цялостна грижа за бебешката кожа Baby Dove, която предоставя грижа отвъд мекотата и подпомага възстановяването на естествените нива на така важните за бебешката кожа влажност и полезни вещества.

Създадохме Baby Dove с вярата, че няма перфектни майки. Само истински. Проучването Real Mothers Heard, което покрива 6 пазара в различни части на света (Обединеното кралство, САЩ, Китай, Индия, Мексико и Бразилия) сочи, че жените, станали майки за пръв път, се чувстват объркани от огромното количество противоречиви информация и съвети, които получават относно грижите за бебето. Това объркване ги кара да се съмняват в собствената си способност да бъдат добри майки. Ние от Baby Dove искаме да помогнем на тези майки, да им вдъхнем увереност и да ги окуражим да се доверят на своя собствен начин, защото само една майка знае кое е най-добро за нейното бебе”, разкриват от екипа на марката.

Съмнения в майчинския инстинкт
Голяма част от майките чувстват инстинктивно кое е най-добро за тяхното бебе (около 77%), но много външни фактори ги разколебават от собствената им преценка. Те започват да се съмняват в изборите, които правят по отношение на родителството, въз основа на разнообразните източници, от които черпят информация. Всъщност, 58% от младите майки признават, че се чувстват погълнати от огромното количество съвети и препоръки, които получават, а 53% признават, че на моменти се чувстват тотално неспособни да се справят с цялата тази информация.

“Майките днес са подложени на огромен натиск по отношение на очакванията към тях в грижите за бебетата им. Независимо от това дали става въпрос за постигане на консенсус между членовете на семейството, близки и останалите представители на обществото, или напиращите съвети и препоръки около темата за това кой е правилният начин да бъдеш родител, това може да се окаже минно поле – да срещнеш очакванията на всички – особено, когато си родител за пръв път.“

Баланс между семеен и професионален живот
Проучванията сочат, че изискванията и новите задължения, с които младите майки се сблъскват, будят много подобни емоции при жените от цял свят. 64% от тях признават, че се чувстват виновни, когато се връщат на работа след майчинство, вместо да останат вкъщи с детето. 57% от майките се опитват да постигнат баланс между личния и професионалния си живот, което от своя страна предизвиква безброй притеснения и вина, които още по-малко им позволяват да се чувстват като перфектния родител.

“Ние от Baby Dove вярваме, че няма перфектни майки. Всяка майка трябва да има пълното спокойствие и увереност в грижата за своето бебе и да се довери на своя собствен начин“, обяснява Леонора Христова – Customer and Category Marketing Deployment Executive Unilever България.

Серията е създадена, за да бъде до майките с продукти, които предлагат пълноценна грижа за бебешката кожа, така че те да имат времето и възможността да се насладят на красивите моменти между майка и бебе. Бебешката кожа е различна от тази на възрастен. Тя губи хидратация до пет пъти по-бързо, което я прави изключително склонна към изсушаване. Новата серия продукти Baby Dove е резултат от 60-годишното наследство на Dove в почистването, хидратирането и предоставянето на мекота, за да създадем продукти за бебешката кожа, които осигуряват грижа отвъд мекотата и помагат за възстановяването на естествените нива на хидратация и полезни вещества в бебешката кожа, поддържайки я хидратирана. Продуктите Baby Dove са подходящи за всякакъв тип кожа с двете разновидности на серията за дълбока хидратация Rich Moisture и за чувствителна кожа Sensitive Moisture, тествани от дерматолози и педиатри и одобрени от Българска Педиатрична Асоциация като подходящи за употреба при деца.