Блейк Лайвли използва достъпен грим за “Златните Глобуси”

Рокля Atelier Versace, ефектен кок, бижута с изумруди и сияща кожа – това е рецептата на Блейк Лайвли за зашеметяваща визия, на която заложи за наградите “Златен Глобус”. 

И както винаги, русата фурия се нареди сред най-стилните звезди на вечерта. Макар да сме влюбени в роклята, създадена от екипа на Донатела Версаче специално за актрисата, няма как да не отбележим, че бяхме впечатлени и от грима й. За него Блейк се довери на гримьора Кристофър Бъкъл, който реши да заложи на натурален макиаж, имитиращ целуната от слънцето кожа. Фокусирайки се върху скулите и клепачите, където преобладаваха златисти и бронзови нюанси, Бъкъл се увери, че придава на лицето на Лайвли естествен, но сияен вид. А най-хубавото е, че визията й е постигната изцяло с достъпни продукти! 

Като за начало, Кристофър подготвя лицето за нанасяне на грим, използвайки богат серум на водна база, съдържащ в себе си хиалуронова киселина. Така хидратацията се заключва в кожата, а нанасянето на фон дьо тен е по-гладко. Добре подхранената кожа е ключов фактор за перфектния грим, тъй като ако тя е много суха има голям риск продуктите да се съберат във фините линии на лицето и да подчертаят бръчките.

След това Бъкъл нанася фон дьо тен True Match на L’Oreal Paris. Двамата с Блейк неслучайно се доверяват на тази марка козметика. Лайвли е лице на L’Oreal и от години се доверява на тяхната грижа за лице и коса. Фон дьо тенът True Match е любим и на много beauty маниаци, тъй като е лесен за блендиране, лек и издръжлив. Вместо коректор, гримьорът отново се доверява на фон дьо тен – Infallible. Той е по-покривен и с лекота се справя със зачервяванията и малките несъвършенства по кожата. Накрая, за да скулптурира скулите, носа и зоната под веждите, Кристофър нанася течния хайлайтър True Match Lumi. 

За натурален цвят върху устните, Кристофър смесва розов и коралов нюанс от палитрата ружове Infallible. За сенките пък се доверява на палитрата Colour Riche La Palette Nude Intense, която съдържа в себе си няколко неутрални нюанса и по-тъмни, с блестящи частици. Гримът върху клепачите на Блейк е комбинация от различни цветове, като по целия клепач е поставен телесен тон, преминаващ в по-тъмен и бронзов нюанс. Златистото е оставено за вътрешния ъгъл на клепача. 

Накрая Бъкъл поставя финалните щрихи със спирала за обем върху миглите и глос с траен цвят в нюанс “Blush” върху устните.

Снимки: Profimedia