BEST BEAUTY PRODUCTS: Натурална козметика

Бадем и Невен от Dr. Scheller

Успокояваща лист маска с екстракт от бадем и невен от 100% биоразградм целулозен лист за успокояване зачервяванията и възпаленията на чувствителната кожа.

 

Bio Damascena от Alteya Organics

Био регенериращият супер серум с екстракт от роза дамсцена и лопен, бял трюфел и комбинация от морски екстракти е органично сертифициран и има силно анти-ейдж действие – стимулира клетъчната регенерация, хидратира и уплътнява кожата.

 

Mask with Desert Date от Klorane

Маска за коса с екстракт от пустинна фурма с реструктуриращ растителен комплекс, който прониква в косъма, запълва пукнатините на повърхността му и трайно го възстановява.

 

Почистваща пяна от Weleda  

Нежна почистваща пяна за лице с органичен екстракт от хамамелис и свеж, ободряващ аромат на етерични масла. Внимателно селектираните почистващи вещества с растителен произход премахват замърсяванията, грим, излишен себум и ежедневни замърсители.

 

Wine Elixir от Apivita

Кремът стяга и оформя контура на лицето и изглажда бръчките, благодарение на формулата, съдържаща полифеноли от лозя в Санторини и с 97% натурални съставки.

 

СЪВЕТ от Ипек Иванова: 

“Много се преекспонира всичко натурално, но откакто започнах да работя във фирма за дермокозметика, разбрах какво трябва да гледам. Един от най-важните критерии за мен е: къде е произведен продуктът. Гледам да купувам натурална козметика произведена в Европа (особено Франция). Европейските регулации за козметика са много стриктни, включително и продуктите и съставките им не могат да се тестват върху животни. Нека е натурално, но от стария континент, моля!”