BEST BEAUTY PRODUCTS: Козметика за деца

Kids 2-in-1 от Weleda

Душ гел и шампоан за деца с подхранващо органично сусамово масло със 100% натурален произход, нежен захарен сапун и деликатен аромат.

 

ABCDerm Gel Moussant от Bioderma

Нежният измиващ душ-гел без сапун е специално създаден за кожата и косата на бебето. Запазва физиологичния баланс на кожата, не дразни очите, хипоалергенен и е с отлична поносимост.

 

Stelatopia от Mustela

Измиващият крем за суха кожа на бебетата е със специалнa формулa за кожа, склонна към екзема при бебета и деца. Формула без сапун и иновативната комбинация от съставки с естествен произход оставят кожата еластична и мека.

 

Bebe Crème Lavante от Uriage

Почистващ и овлажняващ крем за детската кожа на лицето и тялото, който съхранява хидролипидния филм и оставя кожата мека и еластична.

 

Exomega Contorl от A-Derma

Емолиентен балсам  с богата текстура, който успокоява, помага за епидермалното възстановяване на кожаната бариера и успокоява усещането за раздразнение на детската чувствителна кожа.

СЪВЕТ от Петя Бондокова:

“Като всяка майка, и аз съм много внимателна в избора на детска козметика. Синът ми е вече на 10 години, но кожата му си остана суха и чувствителна, каквато беше в бебешка възраст, затова търся максимално деликатни измиващи продукти, които да не са силно ароматизирани и да не правят обилна пяна. Съветът ми към майките е: Пазарувайте от аптека, а не от хипермаркетите, и не оставяйте детето да прекалява с количеството продукт, когато се къпе, защото това също дразни кожата.”