BEST BEAUTY PRODUCTS: Грижа за коса

Алайв Коса, кожа & нокти от Nature’s Way

Хранителната добавка, която комбинира 19 витамина и минерала предлага ефикасно решение на проблеми с косопада, състарена кожа и чупливи нокти. Невероятните му ползи са подпомогнати и от съдържанието на силиций – минерал от съществена важност за здравето на косата и кожата.

 

Bb.Thickening Spray от Bumble and bumble

Спрей за обем с технологията Emblica (екстракт от растението Амла), караща косъма да набъбва – за подготовка на косата за топлинна обработка със сешоар.

 

Densiage Serum от Ducray

Уплътняващ серум за изтъняла и остаряваща коса с Екстракт от Китайски жен-шен (тонизира скалпа и удължава жизнения цикъл на косъма) и екстракт от юлибрисинова албиция – източник на хранителни вещества и кислород, необходими за растежа на косата.

 

Phyto RE30 на Phyto

„Противостарееща“ грижа терапия против белите коси, която се бори с естествените процеси на побеляване, възвръща пигента в косъма от корена и възстановява структурата му, благодарение на съставки като Peptid RE30 и екстракт от лилаво лале.

 

Source Essentielle от L’Oreal Professionnel

Шампоан за ежедневна употреба за всеки тип коса с екстракт от акация и алое вера и 80% съставки с натурален произход. Веган формулата му е с натурално извлечени аромати.

 

СЪВЕТ от Петя Бондокова: 

“Винаги съм вярвала, че здравата, мека коса с блясък е толкова важна, колкото и видът на кожата на лицето. И откакто се помня много съвестно инвестирам в качествени продукти за коса. Използвам малко на брой неща, защото имам чувството, че косата не се чувства добре, когато е задушена от постоянно третиране с продукти. Страхотен шампоан, страхотна маска, спрей за обем – това са нещата, на които държа. Това е и съветът ми към дамите – купувайте най-доброто, което можете да си позволите и не се разпилявайте в голямо количество продукти. Другият важен фактор си остава храненето. Сама съм се убеждавала как еднообразната диета и недостигът на определени хранителни вещества правят косата крехка и суха. Протеините, цинкът и магнезият, например, са много важни. Затова гледам да ям редовно ядки, плодове, яйца, риба. Е, пицата често надделява… но ако не е твърде често, всичко е точно.”