Бадемови нокти – те се завръщат

В козметичната индустрия тенденциите се променят бързо. Но независимо от цвета и декорациите, формата остава относително същата, а ноктите трябва да са чисти и поддържани. Бадемовата форма е предпочитана от любителките на класиката. За тях тя е еталон.

Бадемовата форма повтаря контура на нокътната плочка, като се избягват екстравагантните ъгли, а те се заменят от плавно извити обли форми, напомнящи формата на бадем. Тази форма на ноктите обаче е дар от природата – не всяка жена може да се похвали с идеална форма.

Най-важното при оформянето й е да има достатъчна дължина на нокътя, за да се моделира овала – поне 5 мм. Внимавайте да не оформите върха на нокътя в прекалено остър ъгъл. Сложността е в това, че всички нокти трябва да са с еднаква дължина и форма.

Бадемовата форма на ноктите облагородява маникюра, като с негова помощ може визуално да се коригира дължината на пръстите. Те изглеждат по-дълги и по-слаби, а жестовете стават по-изящни.

През 2017-та най-предпочитаните тенденции за маникюр с бадемова форма са френски маникюр с контрастни цветове, лакове с миниатюрни частички и графични ленти и пастелни нюанси.