8 продукта, които ще съживият стъпалата ви

Сухи, загрубели и неприятни за окото – обикновено не е чак толкова апокалиптична картината на стъпалата ни след края на лятото, но ако сте позабравили как изглежда педикюристката ви през последните три месеца, има вероятност и да видите точно това.

В началото на есента съживяването на кожата на стъпалата е една от приоритетните задачи преди настъпването на студените дни. Има три основни неща, които ви предстоят в грижите за стъпалата! Вижте кои са те и кои са козметичните продукти, които ще ви улеснят!

Сух педикюр

След лятото е добре да изберете сух педикюр. Той позволява да се отстраняват само тези участъци от кожата, които наистина са по-загрубели. Имайте предвид, че след класическия маникюр, когато кожата на петите ви изглежда наистина като на новородено, загрубяването й настъпва само след около седмица. При сухият състоянието на кожата остава балансирано за дълго. Ролковите пили са перфектни за педикюр в домашни условия – основното правило е да ги ползвате на суха кожа, за да не я нараните и да отделите само излишното.

Как да постигнете перфектен педикюр в 5 стъпки

Овлажняване

Кожата на петите и на пръстите през лятото е в постоянен контакт с пясъка, земята, водата. Затова е добре постоянно да я овлажнявате с крем, масло, с чорапи, напоени с маска. В интервалите между процедурите в салон тези чорапи са идеални – като маската за лице два пъти седмично в помощ на крема и серума.

Освежаване

Талкът абсорбира влагата по краката и често е с антибактериални компоненти като масло от чаено дърво или триклозан, които са важни за лятото. След изморителен ден ваната със соли е незаменима за стъпалата – добавете малко ментово масло за охлаждащ ефект, а след това вдигнете краката си на ниво над главата.

Как да удължите живота на маникюра и на педикюра 

А кои козметични продукти ще ви помогнат за това, вижте в галерията!