6 стъпки на козметичния ритуал за младост

Може да ви се струва сложен, но този път към младостта е ефективен.

Няколко дни ще ви бъдат нужни, за да го сведете до 5 минути на ден. Лесно и просто – трябват да имате на рафта си тези 6 продукта, но подбрани специално за вашата кожа и индивидуалните й нужди.

№1 Почистващ продукт / Тази стъпка е хигиенният минимум на грижата за кожата – нека тя бъде нежна и щадяща. Изберете продукт, съсдържащ повече естествени съставки, ако кожата ви е чувствителна и склонна към алергии.

№2 Ексфолиант / Това всъщност е другото име на домашния пилинг, който отлично отстранява мъртвите клетки от повърхността на кожата – важна стъпка за запазването на нейната младост. Заложете на продукт, който съдържа по-фини частици за суха кожа и такъв с по-едри за кожа, склонна към омазняване.

№3 Околоочен крем / Подготовката за новия сезон задължително включва грижата за предпазване на очите от светлината на устройствата, които ползваме ежедневно. Освен това, този крем ще ви е първи помощник в борбата с бръчките, както и с по-студения есенен въздух навън.

Новият ретинол – откритие на науката за красота

№4 Серум / Различните потребности на лицето в различните периоди са важни – подсилете бариерата на кожата с концентрация от активни съставки за грижа. Избирайте серума според типа кожа.

№5 Олио за лице / Нанасянето на масло след серума постига дълбока и трайна хидратация на кожата и отлично проникване на активните съставки в дълбочина.  Ако кожата ви е по-мазна, изберете олио с по-лека текстура.

№6 Крем / Последната стъпка запечатва всички преди това с цел да подпомогне действието им с помощта на допълнителните активни съставки, които доставя на кожата. И я защитава от въздействието на околната среда.

В галерията вижте предложенията ни за всяка стъпка от ритуала.