Всичко, което трябва да знаете за новата beauty мания – микроблейдинг

Независимо дали харесвате веждите си с естествената им форма и от време на време почиствате някое и друго косъмче, или тотално сте променили визията им, със сигурност знаете от какво голямо значение е техния вид за цялостното изражение на лицето.

В случай, че не сте доволни от формата им, има безброй начини да се погрижите за нея: моливи, гелове, комплекти сенки, дори татуиране. Напоследък обаче една много по-натурална, почти перманентна техника набира все по-голяма популярност. Дами, запознайте се с микроблейдинга.

За разлика от перманентния грим, който, поне според нас, си личи от километри, микроблейдингът се основава на прецизното рисуване на всеки отделен косъм, който накрая изглежда точно като истински. За тази цел се използва ред от няколко мънички игли, които вкупом изглеждат като острие, с което се нанася пигмент с цвета на веждите. С тяхна помощ професионалистите рисуват всяко отделно косъмче, следвайки естествената посока на растеж на веждите. Трайността на нарисуваните косъмчетата варира при всяка жена, но обикновено микроблейдингът издържа цяла година.     

Преди да започнат да работят с иглите, специалистите отделят време да обсъдят с клиентите си точната форма на веждите, която желаят. След това я оформят с молив, който лесно може да се изтрие или коригира, в случай, че има нужда. Когато формата е постигната и клиентът е доволен от резултата, те преминават към същинската работа с иглите.

Техниката е подходяща както за жени, които искат да изградят веждите си изцяло, така и за тези, които просто искат да променят формата им или да попълнят празните места, запазвайки истинските косъмчета. При втория случай резултатът е още по-естествен, тъй като рисуваните и естествените косми се сливат и е почти невъзможно да се разбере, че е поставян такъв тип полу-перманентен грим.

Цялата процедура трае от 45 минути до 2 часа, в зависимост от личните предпочитания на клиента и количеството рисувани косъмчета. Тъй като микроблейдингът в основата си е вид татуиране, за зоната на веждите трябва да се полагат специални грижи, докато се възстанови, а именно да се поддържа суха и да се покрива с вазелин по време на душ. Преди това да ви притесни, бързаме да ви уверим, че според специалистите микроблейдингът е безболезнен. Някои дами могат да изпитат лек дискомфорт, но освен него не би трябвало да чувстват болка. Възстановяването трае между седмица и месец, а след това окончателно можете да забравите за моливите и геловете за фиксация.