Всичко, което Джаки Кенеди е правила за красотата си

Документ, създаден шест месеца преди смъртта на президента, показва какви са били тайните на първата дама.

Музеят на грима разкри бюти ритуала на още една модна икона – Джаки Кенеди. Наскоро разбрахме и на какво дължи красотата си Мерилин Монро, която е посещавала същия дерматолог като Джаки.

Той се казвал д-р Ерно Ласло и част от продуктите от неговата марка все още са на пазара.

В писмо, отправено от него към Джаки, той й препоръчва кои продукти как точно да използва, както и какви лайфстайл промени да направи, за да се справи с акнеичната си кожа.

Дори и да не следваме точно същите указания, можем да научим няколко интересни съвети от специалиста или най-малкото да видим нагледно как се е променила бюти рутината на жените през годините.

“Този ​​документ е исторически диамант“, казва Дорийн Блок, съосновател и изпълнителен директор на Музея на грима. “Това говори за ролята на жените в обществото и значението на красотата и безупречния образ в политиката на 1950-те и 60-те.”

Общото между всички обувки в колекцията на Джаки Кенеди

Някои от съветите са доста необичайни – д-р Ерно приканвал Жаклин да не се крие от слънцето и да не носи шапки, защото това ще помогне на кожата й.  Той дори допълва, че тя няма нужда да се страхува от петната по кожата, защото той можел да й ги премахне. Можем ли и ние да намерим подобен вълшебник днес?

Сред препоръките на доктора обаче има и добри идеи, като това да включи повече риба в диетата си, а за закуска да хапва две яйца заедно с резен хляб с мед и към тях да добавя чай с нискомаслено мляко. Обядът й трябвало да се състои от варено говеждо и извара, а за вечеря да хапва месо и салата, като тогава Джаки можела да пие и шампанско.

За продуктите дерматологът я съветвал да използва ексфолиращ лосион, който да нанася не само на лицето, но и на зоната на подмишниците. По същия начин трябвало да прилага и маслото за кожа, но изрично е подчертано да не прекалява с количеството, за да предотврати появата на още акне – съвет, който продължава да е актуален сред специалистите.

Beauty уроците, които научихме от Джаки Кенеди