Вече има лак за нокти под формата на спрей

Някои жени просто умеят да се лакират. За други, това да не излизат от рамките на нокътната плочка или да лакират дясната си ръка е истинско мъчение. Идва ли краят на тази ера? Можете да се обзаложите. 

Британският бранд лакове за нокти Nails Inc. пуска на пазара първия лак под формата на спрей. Вместо в шишенце с четчица, техните продукти ще се продават във флакони, наподобяващи дезодорант, и ще се нанасят с пръскане директно върху ръцете. По този начин от фирмата обещават прецизно направен професионален маникюр, които обаче не изисква много усилия. 

Как обаче работи? 

Техниката всъщност е много семпла – първо нанасяте основа, която не трябва да се пропуска, защото именно тя фиксира цвета върху ноктите. След това пръскате със спрей върху ноктите от известно разстояние, без да се притеснявате, че оцветявате и пръстите си. Накрая премахвате излишното количество лак от кожата с помощта на вода или мокри кърпички. 
Засега цветовете, които се предлагат, са само два: ярко розово с име Hoxton Market и блестящо сребърно Shoreditch Lane. Фешънистата Алекса Чънг вече е фен на розовият нюанс. 
Дали примерът на Nails Inc. ще бъде последван и от други козметични компании предстои да видим, но спрей лакът определено е иновация, коятй с радост бихме пробвали. Какво мислите вие?