Топ визии на гримьора на „Еуфория“ Дониела Дейви за сезон 2

Гримът на сезон 2 на култовия сериал „Еуфория“ е „интровертната сестра на сезон 1“ по думите на главния дизайнер на грима в сериала – Дониела Дейви.

Докато феновете на „Еуфория“ очакват да видят грима, прическата и облеклото на любимите си герои от сериала, те са хипнотизирани както от бляскавите, така и от мрачните специални ефекти. Докато сезон 1 включваше лица, украсени с безкрайни кристали, блясък и тъмни цветове, Дейви отбелязва в своя Instagram, че в сезон 2 е решила да пристъпи към по-тих, но също толкова зашеметяващ, подход.

„Не исках да продължа със същия грим като в сезон 1. Част от мен го искаше, защото хората харесваха това, но като цяло в това шоу имаше стилистични, естетически промени и размествания“, казва Дейви. „Мисля, че основният момент в грима с една очна линия за сезон 2 е да демонстрира, че смелият грим не означава, че трябва да е огромен и пищен. Може да се направят по-малки детайли и да се създаде нещо смело и изразително, без да се вижда от километър.“

Гримът на Мади (Алекса Деми) например е фокусиран върху структурата с място за цвят, докато гримът на Джулс (Хънтър Шафър) „стана по-малко женствен този сезон“, а Каси (Сидни Суини) е „лесно повлияна“ от хората около нея, особено Нейт. Кат (Барби Ферейра) е „все още нова в грима, така че все още опитвам различни визии в ума ми“, пише Дейви – всичко това контрастира с герои като Ру (Зендея), която почти няма „моменти на красота“ в сезон 2.

Няма как да не обсъдим някои от визиите в новия сезон на „Еуфория“.

Очите на Джулс в новогодишната нощ (С2, E1)

Сезон 2 на „Еуфория“ започва с кулминационно новогодишно парти. Джулс носи поразителен черен грим от вътрешната страна на очите си – с малки, графични форми, достигащи до носа ѝ. Гримът силно контрастира с цветните нюанси и закачливите форми, включително ръчно нарисувани облаци, които Джулс носеше в сезон 1.

Дългата черна очна линия за Нова година на Мади (С2, E1)

Също така по време на новогодишното парти, Мади е с характерната за нея очна линия,  която е особено зашеметяваща, благодарение на смелата ѝ дължина.

„Исках да видя колко дълга можем да направим тази линия, без да изглежда нелепо. В един момент исках да влезе в линията на косата ѝ, но тогава си казах: „Това е твърде много“, обяснява Дейви. „Просто умирах да видя как ще изглежда на екрана.“ Дейви пише, че Деми „има своя собствена визия за грима на Мади този сезон. И ние просто приехме това, защото тя познава характера си по-добре от всички останали“.

Лицето на Нейт, след като Фезко го пребива (С2, E2)

Каси се опитва да бъде Мади (С2, E3)

В епизод 3 зрителите наблюдават как Каси изпълнява обширен ритуал всяка сутрин, за да се подготви за училище и да се опита да привлече вниманието на Нейт, като изглежда като Мади.

Когато Каси не се опитва напълно да се превърне в най-добрата си (бивша) приятелка, тя често носи блестящи и „младежки“ цветове, като розово и синьо. „Външният ѝ вид като цяло е по-меко бляскав от този на Мади – винаги със зачервени бузи и всичко това, за да покаже нейната тревожност и емоция, изразяващи се през външния вид на грима“, казва Дейви. Все пак „тя използва най-много грим този сезон, за да се опита отчаяно да се задържи до Нейт и да се трансформира, и просто да бъде тези различни версии на това, което тя мисли, че той търси“.

Фалшивата ръка на Ру за спринцовката с морфин (С2, E5)

През целия епизод 5 Ру преминава през опустошително болезнените последици от наркотичните вещества. От отчаяние Ру отива в къщата на Лори (Марта Кели), където Лори, по-късно в епизода, инжектира морфин в ръката на Ру.

„Зендея изобщо не беше пред камерата по време на тази част, но тя седеше във ваната и държеше фалшивата ръка. Леко трябваше да трепери, за да може ръката да се тресе, защото трябваше да покаже, че Ру се страхува“, казва Дейви, която добавя, че фалшивата ръка, направена от силикон, има вътрешен резервоар с фалшива кръв.

Като цяло видът на Ру изглежда ужасяващо зле през целия сезон, но това е част от историята ѝ.

Очите на Кат по време на „Intervention-Gone-Wrong“ на Ру (С2, E5)

По-рано в епизод 5, неуспешна интервенция в последната минута за Ру се случва в дома на Хауърдс, включваща Ру, която разкрива аферата на Каси и Нейт пред Мади. Кат, която също присъства, носи синя очна линия на очите си.

„За интервенцията, която се обърка… Харесвам погледа на Кат там. Толкова е просто и толкова лесно за пресъздаване. Това е като модерен външен вид от 60-те години на ХХ в., където има само голяма синя очна линия и мигли“, пише Дейви в профила си в социалните мрежи, като добавя, че няма други сенки, контуриране или спирала на долните мигли. „Това е любимият ми вид… Обичам, когато е просто като „използвай три съставки“ – това прави външния вид достъпен.“

След новината за снимките на последния сезон на сериала – сезон 3, феновете тръпнат в очакване да видят визиите на любимите си герои. Как ще еволюират те и дали ще има отново драстични промени в грима на героите – предстои да разберем.

Автор: Теодора Къцова