Неостаряващата красота на Дженифър Лопес

Казвали сме го преди, ще го кажем отново – Дженифър Лопес не остарява!

Като доброто вино, латино изпълнителката просто става по-красива с годините. Или  пък е открила извора на младостта и не споделя с никого къде точно се намира той.

За щастие, нейният дългогодишен гримьор Мери Филипс няма проблем с разкриването на тайните на любимата й клиентка. Мери, която е отговорна за сияйната кожа на Дженифър както на червения килим, така и в ежедневието, споделя пред сайта The Zoe Report ключовите стъпки в режима за красота на Лопес.

Любимото упражнение на Джей Ло за плосък корем

А те са…

#1 Слънцезащита

“Хората трябва да започнат да мислят за грижата си като за грима. Ако кожата ви не е в добро състояние, гримьорите не могат да постигнат много,” казва Филипс. За Дженифър тя избира комбинация от овлажняващ крем със слънцезащитен фактор, който изпълнителката използва всеки ден.

#2 Основа за грим

Преди да нанесе макиажа на латината, Мери използва основа за грим с матиращ ефект. “По този начин изравнявам тена на кожата по цялото лице и създавам кадифен финиш.” Формулата на тези продукти е много лека и няма да омазни Т-зоната ви. Нанасяйте го няколко минути след SPF крема и непосредствено преди фон дьо тена, за да дадете възможност на всички продукти да попият добре.

Добре дошли в дома на Дженифър Лопес

#3 Масла

Лопес е сред заклетите фенове на дневен крем с екстракт от роза и три олиа: фъстъчено, от авокадо и масло от ший. Комбинацията от естествени масла едновременно предпазва кожата от раздразнения и я поддържа хидратирана, заключвайки влажността в дълбочина.

#4 Масаж

Освен на опитните ръце на Мери Филипс, Лопес се доверява на козметика Никола Джос, който се грижи и за лицето на Меган Маркъл. И двете звезди разчитат на редовни масажи в неговия салон, които осигуряват по-добра циркулация на кръвта и от там естествено сияние на кожата.

#5 Вода

Вероятно го чувате непрекъснато и е топ съвет на всички звезди и модели. “Знам, но наистина е вярно! Според мен пиенето на много вода и прясната храна, в частност повече плодове и зеленчуци, наистина имат основна роля в това как ще изглежда кожата ви,” казва самата Лопес.

#6 Тялото

Типичното сияние на Джей Ло не се отнася само до лицето й. Звездата не е фен на солариумите и спрей тена, затова пък винаги използва бронзиращ лосион за тяло. По този начин кожата й изглежда по-стегната, с приятен блясък и загар, а краката и ръцете й – по-оформени.

Вижте още: 20 звезди откровено за красотата

Снимки: Profimedia