Гримьорът на Черил Коул отваря make up училище у нас

Гримьорката Диана Стоенчева, работила със звезди от ранга на Черил Коул, „Мис Англия“ Даниел Лойд и бандата Tha Vamps, прави make up училище у нас.

До момента 29-годишната дама е работила главно в Англия, където е и завършила престижната London School of Makeup с дипломи за Beauty, TV и Media грим със специализация в Дубай. Сега Диана отваря първото по рода си училище за гримьори у нас, което отваря врати у нас този месец.

“Реших да отворя The Makeup School в България, тъй като в страната ни няма училище, което да предоставя на студентите си международно признато ниво и система на обучение, което дава възможност за истинска кариера в гриморското изкуство”, казва за начинанието си Стоенчева. “Доста от момичетата ме питаха дали организирам професионални курсове и видях че и у нас имаме нужда от професионално училище за гримьори на световно ниво”, обобщава идеята си нашенката.

Тя представя училището си за гримьори със специална фотосесия. Моделите, които се включиха в проекта са носителката на титлата “Мис Вселена България 2012” Жана Янева и финалистката от риалити формата “Мис България 2013” Ашли Кейн. Кадрите са реализирани в студиото на учебното заведение.

Тя разкрива и подробности около обучението. “Професията гримьор е все по-актуална и търсена и аз искам да предложа тънкостите на тази професия, подплатени със световно признат сертификат. Правя го по аналог на училищата в Лондон и Дубай в които съм се обучавала и преподавала. Обучението преминава по програмата на IMA (International Makeup Accosiation) – Международна Асоциация по грим, която има училища в Лондон, Бирмингам, Дубай, Москва, Гърция, Испания, скоро и в Нова Зеландия и Китай. Родните студенти, които се запишат в The Makeup School ще имат възможността да полагат изпита си пред преподаватели от IMA, Лондон. При успешно взет изпит се издава сертификат от престижната организация”.

Снимки: Георги Малев