Първа стъпка в борбата с акнето: Препоръки от дерматолог

Автор: Виктория Димова

Акнето е един от най-често разпространените всеки проблем. Независимо дали е причина за изменението на климата, влиянието на външните агресори като замърсен въздух, слънчеви лъчи или поради неадекватно хранене, които засягат възрастните почти толкова, колкото младите хора.

Освен това влияе върху естетиката на лицето, проблемът рефлектира и върху психичното здраве. Изследванията показват, че почти 50% от пациентите с акне се самоизолират. А половината от тях имат склонност към развитие на определени състояния на депресия.

Независимо дали сте от първата или втората група, едно е сигурно – имате нужда от ефективно и бързо решение, зад което стоят 90 000 дерматолози.

Effaclar Ultra концентриран серум за облекчаване на акне и бръчки при възрастни

За много от нас краят на пубертета не означава край на борбата с акнето и пъпките. Голям брой хора на възраст между 20-40 години все още страдат от тези кожни неравности. Дори оказва негативно въздействие върху ежедневните им дейности и взаимоотношения с околните.

Effaclar Ultra Concentrated Serum с нова подобрена формула и комбинация от активни съставки с висока концентрация на действие като ексфолиант и средство за успокояване на кожата. В следното време предотвратява повторната поява на акне и други несъвършенства.

Лекият серум за лечение на акне със салицилова киселина изчистване на петната, като помага за предотвратяване на нови неравности по лицето. Освен всичко това решава и дълбоките проблеми с образуването на невидими с просто около микрокомедони, които са едни от водещите всеки проблем при възрастните.

Това, което прави този серум особено ефективен, с три киселини и ниацинамид. Те осигуряват видима ефективност, покриват неравностите и намаляват до 49 процента от белези, причинени от акне, за период от 28 дни.

Микрокомедони – как се формират?

  • Висока консумация на млечни продукти;
  • Диета, съдържаща се от много мазнини и захар;
  • Прекалено хидратирана кожа, предимно дължаща се на неправилен избор на овлажняващ продукт;
  • Висока степен на влажност.

Effaclar Duo Plus – помощник на по-младите поколения

В допълнение към акнето при възрастни, младежите също се сблъскват с този проблем. В по-ранна възраст, поради различни предизвикателства, стрес и хормони, кожата страда особено.

Кремът Effaclar Duo+ е най-добрият избор в такива случаи. Формулата се основава на три ключови съставки. Ниацинамид, който намалява зачервяването и възпалението на процесите, procerad, който предпазва от появата на петна по кожата след отстраняване на акне, и aqua posae filiformis и маноза, които помагат за възстановяване на баланса и стимулират регенерацията на кожата.

Основните предимства на крема Effaclar Duo+ са бързо почистване на съществуващите пъпки, предотвратяване на повторната им поява и ограничаване на риска от петна.

Повече информация може да откриете на laroche-posay.bg .