Бюти тайните на Иман и домашната й маска за лице

Иман вярва в две вечни бюти истини – “Красотата започва отвътре” и “Кожата, за която се грижиш на 20, е тази, която ще наследиш на 60 и 70”.

Въпреки че Иман е сред моделите с най-впечатляваща и успешна кариера, тя предпочита домашните хитринки за красота пред скъпите терапии. Любимата си маска за лице тя сподели във видеото си за Vogue, а е почти сигурно, че всяка жена разполага със съставките у дома:

2 супени лъжици брашно

3 супени лъжици мляко

1 чаена лъжица куркума на прах

малко мед

Разбъркваме съставките и нанасяме маската, а ако желаем, можем да добавим и хидратиращи пачове за под очите, както го прави Иман. Тя споделя, че тази маска използва от още 12-годишна възраст и е любима нейна бюти тайна.

От видеото разбираме, че куркумата е част от рутината модела още от детството й, и то в различни форми. Всеки ден Иман пие чаша енергизиращ елексир с джинджифил, куркума и вода, за да се погрижи за красотата си отвътре навън.

Когато става дума за грима, Иман споделя, че следва правилото “По-малкото е повече” и се старае да нанася възможно най-малко продукти. Трик, който й позволява да не използва много пудра за лице, е да потупва кожата с хартия, която да абсорбира излишната влажност от фон дьо тена.

Вижте още от съветите й във видеото:

tips