Бюти грешките, които ви придават уморен вид

Фразата “Изглеждаш уморена” може да съсипе деня на всяка жена, особено ако тя не се чувства така.

Бюти грешките, които ви състаряват

Качественият сън и разнообразното хранене са основните начини по които да си набавим енергия и да изглеждаме свежи, но понякога гримът (особено когато не е нанесен правилно) може да придаде много уморено излъчване на лицето ни.

Ето и кои са бюти грешките, които да не допускате, за да имате отпочинал и свеж вид:

#Твърде матирано лице. Фон дьо тените с матиращ ефект са спасението на много жени, които страдат от твърде мазна кожа. Но ако прекалите с матирането, лицето ви ще изглежда съсухрено, кожата дехидратирана и дори състарена. Избегнете това като комбинирате хидратиращия си крем/серум с няколко капки течен хайлайтър, за да озарите кожата си и тя да изглежда отпочинала.

5-те най-добри безплатни грим съвета

#Твърде много грим. Също като при дрехите, и при грима е хубаво да имате един до два основни акцента. Изберете очите, устните или скулите, но не и всичко заедно и едновременно. Напластяването и силният грим утежняват кожата ви и тя изглежда “затормозена” и пренаситена от грим.

#Твърде дебела/плътна очна линия. Очната линия може да направи чудеса с погледа ви, но ако прекалите с нея, тя само ще го утежни и той ще изглежда уморен. Старайте се да нанасяте очната линия възможно най-близо до основата на миглите, а ако изберете синя очна линия, ще придадете още по-свеж вид на очите си.

#Спирала на долните мигли (през деня). Идеята е да не нанасяте спирала на миглите на долния клепач, тъй като така насочвате вниманието именно към зоната на очите и по-точно сенките и торбичките под тях. Освен ако не излизате на клуб или парти, пропуснете тази стъпка и вместо това изпробвайте техниката на Ким Кардашиян, която нанася бял молив на вътрешния долен клепач и така озарява погледа си.

tips