Адриана Лима: “В ежедневието си не нося грим, освен балсам за устни”

Ако стотиците класации за най-красиви жени в света ни казват нещо, то е, че името на Адриана Лима попада във всеки един такъв списък и има защо!

Един от най-известните ангели на Victoria’s Secret и супермодел от световна класа, Лима попада в топ 3 на най-известните бразилски изкусителки, редом до легендата на модния подиум Жизел Бюндхен и колежката й от VS Алесандра Амброзио.

Макар и майка на две деца, Адриана притежава невероятно тяло и за поредна година беше най-ярката звезда на дефилето на култовия бранд за дамско бельо, състояло се в края на 2016. За да поддържа форма, Лима се поти не във фитнеса, а на боксовия ринг! “Боксирам се от дълги години. За пръв път чух за това когато бях на 6, от приятелка на майка ми. Помня, че дойде вкъщи и ми показа боксовите си ръкавици и реших, че това е толкова забавно. Радвам се, че днес повече жени се насочват към този спорт. Много хора смятат, че той е много агресивен, но всъщност не е вярно. Изисква се голяма координация и мисля, че жените са по-координирани и им е по-лесно, отколкото на мъжете. Аз започнах, когато бях на 19 и не съм спирала. Тренирам колкото мога, но ако мога да се боксирам всеки ден, го правя.”

Адриана Лима на ревюто на Victoria’s Secret 2016

Относно грижата за красотата си, Лима има стриктен режим. “Обикновено ставам към 7, взимам си душ и подготвям кожата си, като си слагам някакво олио. Обичам натуралните масла, които действат като овлажнител, след това си слагам парфюм и съм готова. Освен балсам за устни не си слагам много грим сутрин. За закуска ям различни неща като овесени ядки, омлет и плодове, и задължително кафе!”

Най-голямата ѝ тайна обаче е научила в родната Бразилия и до ден днешен ѝ служи вярно. “Всичко се крие във водата, в кокосовата вода. Пия много от нея и мисля, че именно тя се отразява прекрасно на кожата ми. Ако сте имали лош ден и ви се иска да се поглезите, можете да третирате лицето си много студена кокосова вода и натопени в нея памучни тампони. Аз предпочитам натуралната кокосова вода и всеки път, когато ходя в Бразлия, я пробвам. Тук си я набавям от китайския квартал.”

Зашеметяващата красота на Адриана и убийственото ѝ тяло са ѝ спечелили любовта на модния свят, като бразилката редовно се появява на корицата на модната библия VOGUE и е лице на различни рекламни кампании, сред които козметиката на Maybelline и парфюма на Marc Jacobs Decadence. Нейният любим аромат обаче не е дизайнерско дело, а… жасмин. “Майка ми винаги имаше жасмин в градината си и когато го помириша винаги се връщам обратно към детството си.”