Водолеят не говори зад гърба ви неща, които не може да ви каже в очите

Ако имате в живота си Водолей, свиквайте да чувате в прав текст и хубавото, и лошото.

Водолеят не е от типа хора, които бълват змии и гущери зад гърба на някого, а след това му се усмихват угоднически и любезно си премълчават критиката.

Водолейската прямота е легендарна. И причината не е, че Водолеят иска да ви нарани. Всъщност, хората от този знак мразят конфликтите. Но пък държат на собственото си мнение. Те знаят, че са интелигентни и интуитивни и много високо ценят собствената си оценка за нещата, затова не виждат никакъв смисъл да я премълчават. Имат силно развито чувство за собствено достойнство. Да “мишкуват” и да се държат лицемерно не е за тях.

Нищо не им доставя такова удоволствие, както един хубав дебат. Не ни разбирайте погрешно – те мразят да спорят заради самия спор (Нещо, което един Овен например никога не би отказал!) и още повече мразят да спорят с глупаци. Но ако имат срещу себе си интелигентен събеседник, с когото са намерили обща тема, се наслаждават на аргументираното представяне на различната гледна точка.

Водолеите са изключително открити за това какво мислят. Но няма да ви е никак лесно да нучите какво чувстват.

Типичният Водолей познава всякакви хора и има огромен социален кръг. Но личното му пространство за него е свещено. Не се чувства удобно да разкрива най-съкровените си емоции пред когото и да е, затова обикновено има мистериозно излъчване. Емоциите си прикрива зад фасадата на хладен интелектуалец със смахнато чувство за хумор.

Ако ще се опитвате да излъжете Водолея, желаем ви късмет – ще ви е нужен! Тези хора имат силно развита интуиция и са много наблюдателни. Затова, най-добрият подход е да бъдете честни с тях.

Много важно в отношенията с Водолея е също така да уважавате мнението и личното му пространство. Водолеите не понасят тесногръди хора, както и такива, които ще се залепят за тях и няма да им оставят и минута насаме. Времето в усамотение им е нужно, за да се занимават с хобитата и да задоволяват любопитството си, да гледат филми, да четат или просто да размишляват. Това са неща, без които един Водолей не може. Когато усетите, че започва да търси повече пространство, най-добре му го осигурете и не задавайте излишни въпроси. Водолеят ще ви потърси отново, когато е готов за това.

Ако се отнасяте с разбиране към тази нужда от дистанция, ще се радвате на лоялното и честно отношение на вашия Водолей. И на един изключително умен и честен партньор и приятел!