Ретроградният Меркурий се завърна, ето какво да очакваме

Последният ретрограден Меркурий за тази година, започва точно на деня на Хелоуин.

Още веднъж и за последно тази година, планетата обръща хода си. Това, разбира се, означава проблеми в комуникациите и чести неразбирателства. Но пък този път се очаква периодът, в който ретроградният Меркурий ни влияе, да е много по-спокоен.

Това е така, защото се пада под влиянието на зодия Скорпион. Принципно този знак е асоцииран с много силни емоции и бурен темперамент, но в случая ще се радваме на ефекта от добрите му качества.

Докато комуникацията страда и чакаме съобщенията ни да стигнат до адресантите си, ще имаме възможност да се замислим повече върху самите нас – ефект, който често се проявява през ретроградния период на планетата. В случая, обаче, това време за размисъл ще ни накара да се мотивираме и да пристъпим към действие.

Зодиите Лъв, Скорпион и Водолей например, ще успеят да тръгнат по кариерния път, за който са си мечтали.

Все пак обаче, страстната страна на Скорпион, ще се прояви също и ще повлияе на връзките ни. Въпреки че обикновено, през такива периоди искаме да се отчуждим от останалите, ще търсим близост от половинката си.

Козирог, както и някои представители на другите зодии, пък ще имат и посещение от миналото в лицето на бивш приятел.

Ретроградният Меркурий официално ще спре да ни влияе на 20 ноември, макар че според астролозите ще чувстваме присъствието му още дълго. Най-вече, защото заради него ще вземем толкова значими решения за бъдещето ни развитие.

Новолуние в Скорпион носи животопроменящи събития

Грозната истина за мъжете от всяка зодия

8 брутални истини за всеки, който е влюбен в зодия Скорпион

Hero Slider