Везни

Общи характеристики 

Въздушен знак, импулсивен, управляван от планетата Венера. Думите, които го характеризират са: хармония, красота, мир. Скептични са, спонтанни, чувствителни, отворени към сътрудничество, скромни, романтични, имат нужда от компания и окуражаване. Мразят насилието и несправедливостта и трудно отказват, защото се притесняват от реакцията на околните. Имат много таланти, обличат се стилно и обичат да се занимават с декорация на дома и работното място. Понякога не разбират проблемите на околните, защото са фокусирани върху положителното в живота.

Социален живот

Имат безупречно поведение в обществото, нежни са, комуникативни и изпълнени с ентусиазъм. Имат много приятели и познати. Държат много на одобрението от страна на околните и правят всичко възможно да не разочароват другите. Уважават елегатността като качество, търсят компанията на весели хора и избягват егоистите и тези, които правят сцени на ревност. Дори когато са омъжени/женени по любов, продължават да се търсят свободата и независимостта. 

Кариера

На работното място търсят хармония в отношенията с колегите, весели са, общителни и отворени за сътрудничество. Обикновено избират да се развиват в сферата на изкуството, духовното или управляват собствен бизнес. Често купуват неща, които в последствие се оказват безполезни.

Хоби

Обичат да флиртуват, да се забавляват и да се занимават с дейности свързани с поддържане на хубав външен вид.