Телец

Основни характеристики

Земен знак, стабилен и под влиянието на планетата Венера.

Много решителен, твърд, търпелив – това са ключовите качества на Телеца. Обикновено са хората от този знак са спокойни, любезни, много организирани и логични в действията си, обичат красотата и удоволствието от живота. Позитивни натури са, доверчиви, но стабилни в отношенията си с другите. Нуждаят се от сигурност и постоянна заетост, въпреки че понякога са мързеливи и демотивирани.

Социален живот

В отношенията си с другите са много нежни, овладяни и добре настроени. Понякога завиждат, но са винаги готов слушател и са състрадателни. Типично щедри са, трудно променят възгледите си. Внимават да не наранят достойнството на приятелите и близките си. Не обичат да се карат, да спорят, винаги търсят разбирателството с другите. Харесват приятелите си и рядко са склонни към предателство. 

Кариера

Развиват се добре в икономическата сфера. Отдава им се обучението, курсовете, разширяването на знанията. Не се страхуват от проблеми, отстояват интересите си. Големи спестовници са. 

Хоби

Обичат да са сред природата и хубавата храна. Обожават музиката, концертите, но винаги трябва да са с приятна компания. Обикновено са забавна и приятна компания за всякакви събирания.