Скорпион

Общи характеристики 

Воден знак, стабилен, управляван от планетата Плутон. Думите, които го описват са: сила, динамичност и целеустременост.

Приемат нещата доста лично. Стремят да излъчват сила и обичат да се налагат. Последователни са, етични и емоционални. Посвещават се на тези, които обичат и се жертват за тях. Ако бъдат предадени, често стават отмъстителни. Горди са, самоуверени и способни да се справят сами в трудни моменти. Много добре долавят чувствата на другите.

Социален живот

Доста са социални, въпреки склонността си към интровертност. Обичат да помагат на другите. Избягват да говорят на лични и интимни теми. Не се бъркат в чуждите работи излишно, но лесно научават всичко, което може да ги засяга по някакъв начин. Бързо разкриват другите, а те самите остават загадъчни. Любовта и приятелството за тях са свещени. 

Кариера

Не им пречи да се занимават с неща, които за другите хора са неприятни. Идеалните професии за тях са: лекар, детектив, психоаналитик, техник, бизнесмен, политик, военен. Интересуват се от мистичните неща. Постигат професионално и финансово благополучие. 

Хоби

През свободното време обичат да се отдават на флирт, забавления и всичко, което би им помогнало да преодолеят страховете си. Спортът също ги привлича.