Овен

Основни характеристики

Огнен знак, позитивен, импулсивен и под влияние на планетата Марс.

Овните се отличават с ентусиазъм, лидерски хъс, инициативност. Вярват в себе си, куражлии, умни, непокорни, с много силна воля. Обичат музиката и приключенията. Хвърлят се във всичко с интерес, харесват иновациите, често са с арогантно поведение. Когато спорят или са ядосани, често се затварят в себе си.

Социален живот

Обикновено имат широк социален кръг спрямо интересите си. Често са лидери, обичат да взимат участие в разговора, експресивни и разговорливи с приятелите си, желаещи да бъдат чути. Хората им се доверяват, могат да пазят тайна. Любовта и сексът са от голяма важност за тях. Лесно се сприятеляват с нови хора, завладяват ги с чар и магнетизъм. Не обичат да вземат решения, да критикуват, да се самоанализират. Боят се от ревност и от провал. В брака изискват много. Когато са щастливи обаче, стават много щедри и любвеобилни. 

Кариера

В много отношения са смели, но и трудно се сработват на работното място. Често са прекалено резки с колегите си. Въпреки това са успешни в кариерата, организирани, ентусиазирани.

Хоби

В свободното си време се занимават с различни спортове, обичат коли, мотоциклети, лов и други забавления, които изискват много движение и съсредоточеност. Винаги са централна фигура в груповите активности.