Лъв

Основни характеристики

Огнен знак, стабилен и командван от Слънцето.

Умни, работливи, честни, много емоционални и обичащи комуникацията. Добре се разбират с останалите, мили са, винаги ентусиазирани. Обичат да впечатляват останалите, организирани са в ежедневието си и са много смели. Не умеят да прощават – ако се случи някой да ги предаде или обиди, прекъсват всякакви отношения с него. Парите за тях са част от ежедневието, никога цел. 

Социален живот

Трудно задържат отношенията си с другите, защото са упорити,малко хладни и доста вманиачени на тема да се развиват непрекъснато. Имат склонност да се сприятеляват с по-малко общителни хора, застъпват се за приятелите си, когато трябва. Държат на добрия начин на живот и това ги прави малко сноби. Търсят любов и разбирателство.

Кариера

Често са лидери на работното място. Много подходящи професии за тях са: художник, декоратор, продавач, политик, рекламен агент и мениджър. Сработват се добре с хората, но запомнят добрите и лошите им черти. Интуитивни са и умеят да преценяват рисковете. Обичат финансовия комфорт. 

Хоби

Обичат лукса, забавата и да се чувстват добре на красиво място. Добре прекараното свободно време за тях е времето с любимия човек.