Козирог

Основни характеристики

Земен знак, управляван от планетата Сатурн. Думите, които го характеризират са: организиран, амбициозен, мъдър.

 Злопаметен е, консервативен, работлив, стриктен, акуратен, традиционалист. Има нужда да се научи да се отпуска и да се забавлява. Обича много семейството си и работата си. Минава през много изпитания в живота си, но хубавото е, че се учи от тях и израства. Справедлив е, самодисциплиниран и не е подвластен на утопии. Не показват лесно емоциите си и трудно изразяват чувствата си с думи. Вместо това са предпазливи и страдат много, ако допуснат да бъдат наранени от близък човек. Държат на репутацията си.

Социален живот

Забавляват се като водят конструктивни дискусии с другите хора и като посещават културни събития. Има малко, но верни приятели. Трудно се поддават на изкушения в интимната сфера, последователни са и отговорни. Не понасят да бъдат обект на шеги. Държат много на признанието от страна на партньора си. 

Кариера

На работа са отговорни, сериозни, организирани, амбициозни, съвестни и тежко понасят загубите. Подхождат им професии като: историк, търговец, архитект, собственик на бизнес, началнически позиции, съдия и военен. 

Хоби

Обичат природата, духовността и да са ангажирани с много неща. Бягат от бездействието.