Близнаци

Основни характеристики

Въздушен знак, позитивен, но и с променливо настроение, подвластен на Меркурий.

Думите, които го характеризират са: любопитен, изобретателен и адаптивен. Близнакът е дипломатичен, интелигентен, интелектуалец. Има много и различни интереси, но много често е нерешителен. Умее да убеждава другите в споровете, също както умее да помага в трудни моменти. Преследват неосъществими мечти, мразят сълзите и ревността. Обикновено са доста пламенни.

Социален живот

Духовно извисени и интелигентни хора, нерядко са консервативни. Харесва им да се занимават с хората, интересуват се от книги, образование, реклама, журналистика. Невинаги знаят как да пазят тайни, често са привлечени от клюките. В любовта търсят перфектната половинка, но са неуверени. Невинаги стигат до брак. 

Кариера

Тъй като са енергични и работохолици, често сменят работата си или работят на две места едновременно. Подходящи професии за тях са: репортер, художник, дипломат, рекламен агент, маркетинг специалист, публицист. 

Хоби

Обикновено нямат много свободно време, но хобитата им са танците, забавлението, дискусиите, екскурзиите и всичко непознато.