Месечен хороскоп за декември

Лъв

Връзки и секс: Този месец имате нужда да се фокусирате върху собствените си нужди. Изисквате много от околните, но според вас е време да поемат отговорност за действията си. Вие обаче трябва да направите същото, като в същото време внимавате как се изразявате, за да не обидите близките си. Новолунието на 11-ти носи промени в емоционалния ви живот. Ако нямате сериозна връзка сега е моментът да се замислите дали сте готови на тази стъпка, защото възможността за нея ви очаква. 

Работа и пари:
Макар отговорностите ви да са много, уверете се, че сте достатъчно фокусирани в главната си цел и имате време да си дадете сметка дали тя си заслужава и трябва да продължите да я преследвате, или да се откажете напълно. Около 11-ти плановете ви най-накрая потръгват. 
Здраве: Внимавайте с шофирането около 6-ти. 
Дева

Връзки и секс:
Целта ви този месец е да се заобиколите с искрени и позитивни хора, които да ви помогнат и вие да останете такива. Ако имате връзка, в първите дни на месеца се чувствате леко несигурни, но след това чувствата ви и приятните моменти отново доминират. Ако сте сами, в момента флиртовете не ви блазнят. Търсите нещо сериозно, стабилност и истински емоции, затова не сте готови на компромиси. 
Работа и пари: Този месец ще откриете, че ви е доста трудно да бъдете ефективни и да останете фокусирани върху работата си. Комуникацията на работното място е затруднена, затова давате всичко от себе си, в опит да подобрите ситуацията. 
Здраве: Ще се чувствате много по-добре, ако отделите време да се погрижите са себе си и физическото си състояние. 
 
Везни
Връзки и секс: Венера ви кара да поставите любовния си живот като приоритет, опитвайки се да го направите по-стабилен, търсейки упора в партньора. Марс, от друга страна, провокира страстната ви страна, затова трудно вземате съдбовни решения в дългосрочен план, опирайки се единствено на емоциите си. Около 11-ти внимавайте с възникналото напрежение между вас и любимия ви. 
Работа и пари: Умът ви е пълен с идеи, но поведението ви на работното място трудно ще убеди колегите ви, че си заслужава да ви помогнат с реализирането им. Дисциплината и работата в срок може и да не са сред силните ви страни, но ще се изненадате колко ще се подобрят нещата, ако поработите над тях. 
Здраве: Пълнолунието на 25-ти ви носи много нерви и тревожност. 
Скорпион

Връзки и секс:
Този месец е благоприятен за сексуалния ви живот. Насладете се на всяка една минута от емоциите, удоволствието и страстта, защото сте си ги заслужили. Ако сте сами, уверете се, че сте се отървали от несигурността, не мислите за грешките във връзките си в миналото и гледате единствено напред. Пълнолунието на 25-ти дава предпоставка да затоплите отношенията си с хора, които от известно време не са в живота ви по една или друга причина. 
Работа и пари: Време е да балансирате бюджета си, като на първо време се погрижите за дълговете, а след това да помислите и за спестявания. В момента работата ви изисква да сте на 100% отдадени на нещата, които вършите. Повярвайте в себе си, защото макар и да ви предстои натоварен месец, ще се справите единствено ако вярвате, че можете. 
Здраве: Опитайте се да се погрижите за духовното си състояние.

Продължава на стр. III