Любима етно кухня според зодията

В зодиака има лакомници, безразлични към удоволствията от добрата храна, както и такива, които предпочитат да останат умерени в избора си на хапване. Време е да научим коя е етно кухнята, ценена от всяка зодия според астрологията.

Преди да се потопим във водите на екзотичната кухня, е хубаво да знаем, че най-експериментиращите зодиакални знаци на масата са огнените – изследователи по дефиниция, привлечени от новите открития и смели, когато става дума за необичайни дегустации. Любопитно ли ви е вече? Нека разберем повече.

Овенът и любовта му към мексиканската кухня

Представителите на този зодиакален знак обожават мексиканската храна, пикантна и пълна с толкова различни вкусове. И, да, не се страхуват от лютивото, дори напротив. Прекаляват с люти чушки от всякакъв цвят и интензитет, без да съжаляват.

Фотография: Pexels.com

Телецът и италианската кухня

Това е земният знак, който не иска да се отклонява от италианската храна и великите класически традиции по никакъв повод. Нищо не го прави по-щастлив от чиния спагети или средиземноморска риба, ухаеща на билки.

Фотография: Pexels.com

Близнаците обичат неочакваните комбинации

Може би най-непредубедените от зодиака, Близнаците обожават необичайните миксове от вкусове. Южноамериканската кухня ще ги направи истински щастливи.

Фотография: Pexels.com

Фотография: Pexels.com

Ракът обича китайската храна

Супер чувствителен и свръхемоционален, този зодиакален знак обожава китайската кухня – оризови спагети, пикантни бульони, сотирано пиле с фъстъци, меки кифлички на пара и т.н. А хапването с по-добрата му половинка и близки приятели е истинска наслада за сетивата.

Фотография: Pexels.com

Лъвът се вълнува от екзотичните меса

Страстни и ангажиращи, представителите на зодия Лъв предпочитат екзотичните меса /освен ако не са вегетарианци, но това е друга история/. Хапването на месо от крокодил например ги кара да се чувстват като истински авантюристи. Те мечтаят да са кралете на саваната.

Фотография: Pexels.com

Девата и средиземноморските вкусове на Гърция

Екзотично, но не прекалено. Девата цени средиземноморските вкусове на гръцката кухня. Любимите й ястия са тези, включващи фета, ориз, патладжан, краставици и гроздови листа.

Фотография: Pexels.com

Везните предпочитат американската закуска

Този въздушен знак е най-малко изследователски и в най-добрия случай се отдава на екстравагантността на американската закуска – тост с авокадо или пък палачинки и бъркани яйца. Но най-важното за представителите на зодия Везни е при хапване да цари хармонична обстановка.

Фотография: Pexels.com

Скорпионът обожава руската кухня

Мистериозен, интензивен и любител на дълбоките взаимоотношения, Скорпионът обожава вкусове, толкова силни, колкото и личността му.  И по-специално, това са хора, имащи склонност към по-особени храни – от супи до ферментирало кисело зеле. Руската кухня би ги завладяла моментално.

Фотография: Pexels.com

Стрелците обичат разнообразната индийска кухня

Живи и предприемчиви, Стрелците са най-удовлетворяващи, когато става дума за опитването на екзотични ястия. О, да. Те са фенове на любопитната индийска храна и са готови да вкусят всяко ястие без да се замислят.

Фотография: Pexels.com

Козирогът предпочита японската кухня

Този традиционен зодиакален знак прави изключение за японската храна, в която цени естетическата строгост и ясни вкусове. За представителите на зодията от голямо значение е средата, в която се намират. Тя трябва да бъде приветлива и елегантна.

Фотография: Pexels.com

Водолеят и датската храна

Неконформист, лесен, нетърпелив да се измъкне от традиционното, този въздушен знак обожава датската учична храна – от кюфтета до сандвичи и бургери. Неформалният брънч е всичко, от което има нужда.

Фотография: Pexels.com

Рибите обичат ливанската кухня

Романтични и креативни, Рибите обичат ливанската храна. Те се впечатляват от възможността да споделят множество малки чинийки с останалите на масата, поставяйки всичко в центъра й, така и от изобилието от сосове. О, да, сосовете са тяхната най-голяма страст.

Фотография: Shutterstock.com

ВИЖТЕ ОЩЕ: Идеалната професия според зодията